Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy potrénovali?

Tak jsem si myslel, jak si užijí nové hole... No a musí si ještě počkat. Mám trochu bloklý krk, tak si to nechci to "poprvé" kazit, ale snad se to už po pěti dnech uvolňuje a tento týden na ně na drivingu dojde. :up:

Včera jsem vezl @kristyna na 9j turnaj holek v Hoře. Se synem Honzíkem jsme šli jako taxikáři flajt hned po turnaji, protože jsem i čekal, že to bude čekačka, tak jsem si řekl, že 9 jamek odehraju 56 a putterem. No a ve výsledku to nebylo tak hrozný:

IMG_7633.jpeg

Co bych za to někdy dal. Bylo to docela pro mě poučné. Vzdálenosti cca 100 metrů v poli... trochu depresivní do kopce, ale i s kopce, kdy to díky trajektorii prostě fakt nikam neběží. Člověk kdyby si vzal třeba 8i s polovičním naprahem - byla by to menší "dřina". Ale zajímavý zážitek a každopádně jiná hra na stejném hřišti. Takže lehce potrenovano a nečekal jsem za turnajem na každou ránu tak dlouho (abych ji samozřejmě s dlouho holí po čekačce zkazil).

PS: z těch odpališť delších jamek je to divný pocit jít tam s wedge ;) 🍻⛳

Upraveno:
Tak jsem si myslel, jak si užijí nové hole... No a musí si ještě počkat. Mám trochu bloklý krk, tak si to nechci to "poprvé" kazit, ale snad se to už po pěti dnech uvolňuje a tento týden na ně na drivingu dojde. :up:

Včera jsem vezl @kristyna na 9j turnaj holek v Hoře. Se synem Honzíkem jsme šli jako taxikáři flajt hned po turnaji, protože jsem i čekal, že to bude čekačka, tak jsem si řekl, že 9 jamek odehraju 56 a putterem. No a ve výsledku to nebylo tak hrozný:

Zobrazit přílohu 44130

Co bych za to někdy dal. Bylo to docela pro mě poučné. Vzdálenosti cca 100 metrů v poli... trochu depresivní do kopce, ale i s kopce, kdy to díky trajektorii prostě fakt nikam neběží. Člověk kdyby si vzal třeba 8i s polovičním naprahem - byla by to menší "dřina". Ale zajímavý zážitek a každopádně jiná hra na stejném hřišti. Takže lehce potrenovano a nečekal jsem za turnajem na každou ránu tak dlouho (abych ji samozřejmě s dlouho holí po čekačce zkazil).

PS: z těch odpališť delších jamek je to divný pocit jít tam s wedge ;) 🍻⛳
Nemohu jinak než pomyslně smeknout klobouček za předvedený výkon :up: Michale @requo. Obejít Hořehledy s wedží 56 a patrem za 48 ran je dle mého názoru super. A to jsi si dokonce dovolil na osmičce zahrát par :D Sakra vždyť je to do kopce ;)

Upřímně? Přijde mi to na Horehledy možná jednodušší a víc pohodové, než rozlitane dlouhé hole, kdy málokdy tam nejsem u stromu, resp pod vetvemi nebo v křoví. Moc to nikam neskáče, priskoky po 90-110 metrech středem jsou poměrně bezpečné. :) Jo, osmička se povedla 4 rána ukázkove kousek vedle fangle a jedinej jednopat. ;)

Upraveno:
Trošku oživím tohlé vlákno, kromě přípravy na baru tu svůj trénink moc lidí nepopisuje.

Letos jsem zkusil úplně nového trenéra ( najít někoho kdo dává lekce o víkendech není lehké ) - od dubna cca. 1x za tři týdny hodina.
Po tom čtvrt roce už jsou vidět celkem výrazné změny, např. tohle porovnání z března vs. poslední hra.

old_new.webp

Vlevo není prakticky žádná komprese míče, chodí to na patku, levá noha vystřeluje dopředu a blokuje levý loket který tak zůstává vzadu, nejsou využité nohy aby dodaly holi rychlost, divně zkroucená páteř, téměř žádný release, hůl je držena skrz impakt, dle trackmanu až 8 st. zvenku, takže často šlajz, výsledek - slabé rány, často končící vlevo, minimální divot a 7i letící s bídou na 137m, mizerná konzistence ran.

Vpravo naopak solidní komprese míče, výraznější "push" od země = vyšší rychlost hole, jen lehce zvenku ( do 1 st. ) často naopak zevnitř, lepší sklon páteře - lepší i pro zdraví, mnohem lepší release ( nevím jak to popsat česky, možná vypuštění ) skrz míč = vyšší rychlost hole, výrazně lepší kontakt s míčem, vyšší konzistence směrová i vzdálenostně, 7i 150-156m. Obecně vyšší švihová rychlost - 7i 82mph vs 89mph, driver 100mph vs 105mph, to vše jen díky tomu, že víc pracují nohy.

Jelikož si díky špatnému švihu dál neničím koleno, zkusím opět trénovat rychlost a dostat se třeba na 110 u driveru.

Protože jsem poslední dobou velmi nekonsistentní,
tak jsem poprosil svého dobrého kamaráda Roryho s nápravou ;):D

Přílohy

• IMG_20240908_084342.webp
    IMG_20240908_084342.webp
    50,2 KB · Zobrazení: 39
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom