Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2023) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
Moje poslední hry jsem zahrála o víkendu. Nejdřív v pátek Hořehledy za 55, abych potrénovala před turnaji. Dobrý výsledek zapadne, když jdete ve flajtu s někým, kdo zahraje hio (@requo 🍀). 😉
Turnaj na Dýšině jsem hrála za 119. Tam, kde mi nevyšla první rána, tam si svou ranou zasloužil vítězství za nejdelší ránu @Ferrry (možná to ani neví). 😉 Nejlepší má jamka byla 16. Druhou na grýn a pak dva paty🍀.
Turnaj v Hořehledech v neděli mi skvěle vyšel, opět za 55. Ne všechny jamky, ale bylo z toho druhé místo. 😉 Par na 9 s míčkem od @jumbodedek. 👍
Po turnaji jsme šli hřiště jeste jednou. A byla to moje životní hra. Tentokrát bez paru, ale za 52. 🍀 Připadala jsem si jako golfistka👍
Moc děkuji všem ve flajtech i těm se, kterými jsem si jen povídala. Byl to skvělý víkend. 😘

Tak dnes rakev tour v České Lípě.
Driver až na tři dobré rány létal chvilku doprava a pak zase do leva. Tam kde letěl rovně a daleko, byl longest drive. Dokonce jsem byl nějakou dobu první( přepálil jsem asi o 15 m Mirka @Mirek_62 , protože hrál jenom hybrid) než mne nějaký senior bomber přepálil 😢 Na nerest to pin jsem byl nejblíže dlouho, 237 cm, než mne o 11 cm přestřelil další senior. Tak jsem ve výsledku trpěl jako pes, že nebyla žádná cena. Ceny byly totiž whisky :D
Celkově jsem docela spokojen se svojí hrou, protože jsem si splnil ve výzvě ten nejtěžší bod. MISTROVSKÁ ;) Bez bankru, autu, vody, jedním míčkem a těsně v limitu :D

1695230207705.webp

Když @jumbodedek tak já taky přidám hodnocení mé dnešní hry:
Driver: 🤮
Hybrid: 👎
Železa: 👍
Wedge: 👍
Patr: střídavě 👍 a 👎 (trojpat z 1m 🙈)

Celkový výsledek: <80 :cool:

P.S.: Arogantně jsem si dovolil spoluhráčům najít několik míčků v rafu 🤭

V útery a ve středu jsem měl tu čest podílet se na Ryder cupovém utkání 50+ mezi kluby GC Welten Báč a GC Ostravice. Na velmi pěkném 18j. hřišti u maďarských hranic mezi Šamorínem a Dunajskou Stredou a kousek od Bratislavy (vzniklo v r. 2008) se hrála odveta po předchozí návštěvě slovenského týmu u nás na Ostravici. První den fourbally, druhý foursamy a singly. Moje hra byla odpovídající mé úrovni, druhý den se mi dařilo trochu lépe, i něco málo bodově jsem týmu přispěl. Ale spíše bych chtěl ohodnotit hřiště, když samostatná možnost ohodnocení u něho ještě není možná.

Pěkná plochá osmnáctka s klubovnou z původního zámku grófa Weltena, na majetku vráceném dědicům a pak prodaném nechvalně známému "podnikateli" Kočnerovi, nyní ke zpeněžení v konkruzní podstatě.

Kolem klubovny jsou staré stromy původního zámeckého parku, zbytek byl vystavěn v polích. Ale stromy již vyrostly a tvoří přirozené bariéry mezi jamkami, z nich je celá řada doglegů s vnitřními auty. Množství bankrů a řada vodních ploch ztěžují hru a nutí hráče více přemýšlet. Přechody mezi jamkami nejsou dlouhé, jamky na sebe dobře navazují. Většina jamek druhé devítky se nachází za silnicí, dostanete se tam tunelem se sjezdy na obou stranách silnice. Restaurace v zámku je moc pěkná, personál všímavý a ochotný, strava výborná. Ubytování slušné v jedno a dvoulůzkových pokojích v patře zámku a v apartmánech v nové samostatné budově. Malá recepce s proshopem je samostatná mimo zámek. V něm jsou ale hezké porostory pro vedení a členy klubu (asi 850 členů).

Úroveň hracích ploch byla výborná, vše zelené, ferveje kvalitní, rafy posekané (míčky se dobře hledaly), písek v bankrech po dešti mokrý a těžký (druhý den na sluníčku lepší), středně členité grýny se skvělým povrchem, rychlé a čitelné.

Moc se mi tam líbilo, pěkně jsem si zahrál. I ostatní naši. Ovšem za množství pohozených vajglů u odpališť a zejména na forgrýnech ubírám půl hvězdičky a dávám 4,5 *. Hovořil jsem o tom se zdejším maršálem i některými členy, dokonce se mi poštěstilo podebatovat s prezidentem klubu. Všichni vědí, jaký je to nešvar, a více či méně úspěšně s ním neustále bojují.

Zahrát si tam vřele doporučuji.

Přílohy

• IMG_20230919_114014.webp
    IMG_20230919_114014.webp
    105,3 KB · Zobrazení: 74
  • IMG_20230919_114027.webp
    IMG_20230919_114027.webp
    90 KB · Zobrazení: 75
  • IMG_20230919_115049.webp
    IMG_20230919_115049.webp
    68,8 KB · Zobrazení: 77
  • IMG_20230919_150441.webp
    IMG_20230919_150441.webp
    140,2 KB · Zobrazení: 72
  • IMG_20230919_150448.webp
    IMG_20230919_150448.webp
    118,6 KB · Zobrazení: 74
  • IMG_20230919_180534.webp
    IMG_20230919_180534.webp
    55,9 KB · Zobrazení: 74
  • IMG_20230919_180823.webp
    IMG_20230919_180823.webp
    74,9 KB · Zobrazení: 79
Upraveno:
22.9.2023 • Hořehledy: 92 ran, 34 patů (by mGolf)

IMG_5575.jpeg

Po týdnu na místě činu znovu, na Hořehledy pro partnery. Narozdíl od "našeho" víkendu jsem ve čtvrtek při příjezdu nešel na hřiště, abych nemusel jít spát zase ve čtyři nebo v kolik ráno... (Modří vědí) :p

Dneska tedy turnaj na 18 jamek, Hoře jsou pro mě vždycky dost výzva udržet se co nejvíce v klidu. A dneska to šlo. Zahrál jsem hezky, plus mínus na sebe a k tomu turnajově. Upřímně mě to těší. Po 4 naprosto příšerných dnech v práci jsem potřeboval tohle jako sůl. Dobrý flajt, velmi slušné herní tempo, pod mrakem, tzn dobrý vzduch, ale zima nebyla... Škoda jen chvíli deště (k Vánocům si místo nových golf hodinek budu asi přát od Ježíška - pokud budou v práci nějaké odměny - konečně pořádné nepromokavé a vzdušné golf oblečení). Vlastně mi to plus mínus šlo, žádné dramatické chyby, resp neopakoval jsem je na další Jamce. Jen bych nemusel být na druhé devítce asi v pěti bunkrech, z těch mokrých se mi to vyhrávalo hrozně špatně, vždy jen tak tak.

Díky @mkopcak za pozvání, i za společnost ve flajtu. A neboj! To hio tam na tebe čeká! :p

PS: Gratulace @roman007 ke zlepšení HCP! Už si Romane o kousek lepší jak já, a k tomu zaslouženě, takže budu na tebe mít za rok rány k dobru! :p

Upraveno:
Dnes na Kotlině tréninková hra před zítřejším turnajem. Jsem spokojený s celkovou hrou. Pár šotků se objevilo. 4 trojpaty kazí umělecký dojem. Ve druhé devítce mi trvalo 5 ran, než jsem se na pětiparu dostal na green. Kokom... do rafu, dva bankry a čtvrtou ranou vedle greenu. Čip a 3 paty daly hezký triplík 😢 Driver chodil na 80 procent, tak bylo i docela dost FIR. Železa chodily na 85 procent, tak bylo i dost GIR. Bohužel jsem dával i tři paty, tak bogí bylo zlatý. Bylo pro mne ideální počasí. Polojasno a 20 stupňů.

1695478494055.webp

Konečně něco, za co se nemusím stydět. Předposlední turnaj naší dětské reprezentace měl jen 3 přihlášené (hraje se turnaj ČGF na Darové), tak jsem si šel plácnout s nimi. A aby to nebyla nuda, tak ze zelených odpališť😉.

IMG_2846.webp

Dnes turnaj na Kotlině. Včerejší tréninkové kolo mne připravilo na pin pozice, a ukázalo jak je posekáno a kvalitu a rychlost greenů. Někteří budou namítat, že jsou mi tyto informace k ničemu. A mají pravdu :D Turnaj byl v mé kategorii velice vyrovnaný. Vítěz 36 stb, dalších 5 hráčů 35 stb, a potom 4 hráči 34 stb. Dlouho jsem nic takového neviděl. Hádejte kdo měl těch 36 stb ;) No jsem to já, Peťulka Šulců :D Předem, vám všem děkuji za projevené gratulace ;)
První devítka začala velmi svižně. Kokom.... vlevo do rafu, potom napravo do rafu, topinka do bankru za green. Odtud metr z bankru do rafu, čip a dva paty. Tripl jako vyšitej. Na druhé jamce driver 220 m střed ferveje. Příhra na 120 m do greenu. Třetí na úroveň jamky vlevo do rafu a přenádherný čip do jamky. Berdík byl doma. No a pak už to šlo dobře. Druhou devítku jsem začal podobně jako tu první. Bohužel jsem to nedokázal moc vylepšit. Driver z týčka tak na 60 procent. Železa v poli a do greenu 90 procent. Čipy a paty tak 70 procent. Celkově spokojenost s předvedenou hrou.

1695574568395.webp

24.9.2023 • 9j. Hořehledy: 49 ran (by mGolf)

Žádná sláva, devět jamek cestou domů po obědě s @kristyna a Honzíkem. Měl jsem dneska osobně smůlu, hodně jsem končil za stromy, takže vyklepávání. Ale! Ale už se blíží ten okamžik, o kterém mluvil @Mirek_62. @kristyna to měla za 50! Tzn jen o ránu hůř! Za chvíli mě má namazanýho na chleba!

Kouknu ještě do Pravidel, jestli se to vůbec smí... Takhle v rodině. ;)

Hřiště super, líbilo. Zelené, už hezké podzimní "měkké" sluníčko, bylo to fajn. A chipin na 4 potěšil, co na tom, že do bogie!

IMG_5590.webp

Dnes turnaj na Kotlině. Včerejší tréninkové kolo mne připravilo na pin pozice, a ukázalo jak je posekáno a kvalitu a rychlost greenů. Někteří budou namítat, že jsou mi tyto informace k ničemu. A mají pravdu :D Turnaj byl v mé kategorii velice vyrovnaný. Vítěz 36 stb, dalších 5 hráčů 35 stb, a potom 4 hráči 34 stb. Dlouho jsem nic takového neviděl. Hádejte kdo měl těch 36 stb ;) No jsem to já, Peťulka Šulců :D Předem, vám všem děkuji za projevené gratulace ;)
První devítka začala velmi svižně. Kokom.... vlevo do rafu, potom napravo do rafu, topinka do bankru za green. Odtud metr z bankru do rafu, čip a dva paty. Tripl jako vyšitej. Na druhé jamce driver 220 m střed ferveje. Příhra na 120 m do greenu. Třetí na úroveň jamky vlevo do rafu a přenádherný čip do jamky. Berdík byl doma. No a pak už to šlo dobře. Druhou devítku jsem začal podobně jako tu první. Bohužel jsem to nedokázal moc vylepšit. Driver z týčka tak na 60 procent. Železa v poli a do greenu 90 procent. Čipy a paty tak 70 procent. Celkově spokojenost s předvedenou hrou.

Zobrazit přílohu 37541
Koukám, žes Krkovičkovi vrátil toho „ukradenýho” nearista z CL i s úrokama 🤭

Jedno double-bogey free round, což potěšilo, protože v sobotu jsem tam nastřílel skoro 90. Kdyby tam spadlo jedno, dvě béďa, mohlo to být veselejší.
Na 18. jsem měl cca. 3m pat do paru na 79 ale trefil jsem ho na špičku a minul těsně vpravo.

1695622864381.webp

Tak jsem včera byl na turnaji na Slapech.
Popravdě to pro mě bylo utrpení, ale když zde popíšu co vše předcházelo turnaji tak snad pochopíte tu frustraci.

1) V pátek jsem byl poprvé na tréninku s trenérem. Když si mě nahrál na video, tak mi řekl několik pozitiv i negativ. Nápřah a rovina švihu je moc dobrá a je prý spodivem, že jsem se to tak sám naučil bez trenéra. Tak tím pozitiva skončily. Hůl držim blbě, váhu mám blbě, přenášení váhy také (to jsem věděl), a prý na svou výšku mám kratší hole a sneslo by to prodloužení ještě o palec. Teď mám prý o půl palce a moc se k tomu ohýbám. Poté mi ukázal jak mám hůl držet a co mám cvičit. Taky jsme se dohodli na pokračování příště. Na drivingu jsem pak trénoval nový úchyt a i to celkom šlo, létalo to dál, ale s menší přesností.

2) V sobotu jsem makal na zahradě a přepísknul to a pohmoždil se levé zápěstí. Celou neděli jsem to pak léčil a do poslední chvíle se rozhodoval jestli jet. Když jsem v pondělí ráno zkoušel cvičně švihy, tak to sice bolelo ale šlo to. Těšil jsem se, tak jsem nakonec vyrazil. Cesta byla utrpení. V prudčích zatáčkách jsem si musel pomáhat druhou rukou, měl jsem problém s přetáčením zápěstí. Navíc jak jsem se rozhodoval do poslední chvíle, tak jsem podcenil balení a 20 kiláků od domu si vzpoměl na kraťasy a kšiltovku na šnůře. No vrátit bych se už nestihl, takže jsem to odehrál v dlouhých kalhotech, ale místy mi bylo horko. V autě jsem pak ještě našel náhradní kšiltovku. Ovšem díky tomu, že jsme měl jiné kalhoty, tak jsem neměl kapesníky a počínající rýmu odnes tedy ručník.:)

3) Příjezd na hřiště za hodinu proběhl v pohodě na drivingu ale přišlo zásadní zjistění. Odpalovat jde, ale se svojí vzdáleností počítat nemohu, navíc díky nemožnosti vytočit zápěstí mi vše zahybá doprava mnohem víc, než jsem zvyklý. Nakonec jsem to rozhýbal a celkem to šlo. Patování bylo další katastrofa nějak to strhávalo doprava i tam.

4) Startovní čas nám posunuli, protože se vyskytl nějaký organizační problém a do flightu nám přibyla jedna spoluhráčka s HCP 25. Od začátku jí pořád něco vadilo. Chvíli si někdo povídal na vedlejší jamce, pak jsem cinknul holema, pak jsme se bavili moc nahlas se zbytkem flightu. Prostě furt něco. Nakonec jsme se báli i dýchat, aby sme jí nerozhodili. Na jedné z jamek vyndala spoluhráči, že jí nevyndal vlajku. Tak řekl, že o to nepožádala, tak odpověděla, že to je snad jasné a že se má příště tedy zeptat. Tak se zeptal na další jamce a dostal sprda, že jí vyndat nechce a když bude chtít tak si sama řekne. No prostě ideální společník co jede na bugyně.

5) Zpět k mé hře. Po drivingu jsem měl pauzu cca 45 minut a když jsem přišel na řadu tak zapěstí už bylo zase ztuhlé. První promach na prvnim týčku na náladě taky nepřidal. Chtěl jsem to dohnat hybridem, ale zápěstí opět nezafungovalo a já skončil v bankru a nakonec měl velký problém první jamku vůbec dohrát. Nic nešlo. Pak jsem se ale rozehrál a kupodivu zvládnul 5ku. Na šesctce opět zklamal hybrid (už sem ho pak ani nevytáhnul) a já přišel díky křoví od další rány. Pak už vše relativně šlo, teda krom kratších ran a zahybání doprava a tragickému patování. Poslední dvě jakmky už byla tragédie. Ruka bolela a já byl na 17 po třetí ráně 40 metrů od grýnu. Jenže když pak dáte bunker, přestřelíte grýn, pak přečipnete jamku a nakonec přijde trojpat tak co s tím? Poslední jamka už bylo totální utrpení kdy díky pravé straně jsem hrál přes keře z dropzóny do nejprudšího kopce a dostal se tam až na osmou ránu.

I tak to bylo 33 Stb. Myslím, že kdybych neměl problém s rukou mohl to být krásný výsledek, zvlášť když na druhé devítce jsem už vyloženě trpěl. A to jsem na 17 ještě zapoměl hůl a pak si dal s bugynou krásnou jízdu pro hůl v počínající tmě.:) Cesta domu v noci už byl jen bonus, ale hezký. Měl jsem ještě potkat srnku a byl by to vyloženě úspěšnej den. Teď sedim doma, leduju ruku a doufám, že se dá do pořádku.

1695721525921.png

Upraveno:
Od začátku jí pořád něco vadilo. Chvíli si někdo povídal na vedlejší jamce, pak jsem cinknul holema, pak jsme se bavili moc nahlas se zbytkem flightu. Prostě furt něco. Nakonec jsme se báli i dýchat, aby sme jí nerozhodili. Na jedné z jamek vyndala spoluhráči, že jí nevyndal vlajku. Tak řekl, že o to nepožádala, tak odpověděla, že to je snad jasné a že se má příště tedy zeptat. Tak se zeptal na další jamce a dostal sprda, že jí vyndat nechce a když bude chtít tak si sama řekne. No prostě ideální společník co jede na bugyně.
Existuje možnost člověka z flightu v průběhu hry vyhodit? Tohle bych nedal... :rolleyes:

Existuje možnost člověka z flightu v průběhu hry vyhodit? Tohle bych nedal... :rolleyes:
Asi nee. Ale existuje možnost přibít její tvorbu nálady příjemným pohovorem na téma, at otravuje atmosféru někde jinde, a tady se chová slušně. Úplně se slyším ....

Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom