Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2023) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
Asi nee. Ale existuje možnost přibít její tvorbu nálady příjemným pohovorem na téma, at otravuje atmosféru někde jinde, a tady se chová slušně. Úplně se slyším ....
Nevím jak na to zareagovat. Mě bylo po hře řečeno, že mám příště být víc zticha = jsem komunikativní typ, tak že asi příště přibalim kolíčky na prádlo na pusu. Kdybych s ní měl mít tento pohovor tak už nevím jak bych to zvládnul. Zvlášť když mi to včera fakt nešlo. Ale jestli tato pani bude příště v mém flightu, tak jí asi vytočim hned na první jamce, aby si to hru opravdu užila jako my včera s ní.

Existuje možnost člověka z flightu v průběhu hry vyhodit? Tohle bych nedal... :rolleyes:
To asi neexistuje ...

Je třeba se v takovém případě "zavřít do své bubliny".
Ale pak vás zase někdo může považovat za arogantního.

Třeba nehledat její míčky :)

Edit: taky jsem měl jednou smůlu na totálního kkta ve flajtu, řešil jsem to tak, že jsem s ním vůbec nekomunikoval a dodnes si pamatuji jméno, abych se mu mohl případně vyhnout, je totiž ze stejného klubu :)

Existuje možnost člověka z flightu v průběhu hry vyhodit? Tohle bych nedal... :rolleyes:
Nemyslel jsem to ani tak doslova... tuším, že v pravidlech taková opora nebude. Ale umím si představit uprostřed hřiště poslat spoluhráče/ku diplomaticky do háje, sebrat se, organizátorům nahlásit DNF z důvodu nekompatibilního jedince ve flightu a nepokračovat dále ve zkažené hře. Za to mi to nestojí.

Nemyslel jsem to ani tak doslova... tuším, že v pravidlech taková opora nebude. Ale umím si představit uprostřed hřiště poslat spoluhráče/ku diplomaticky do háje, sebrat se, organizátorům nahlásit DNF z důvodu nekompatibilního jedince ve flightu a nepokračovat dále ve zkažené hře. Za to mi to nestojí.
Tak hrozný to, abych to kvůli ní vzdal, to zase nebylo. Navíc bych potrestal sebe.

Měl jsem ještě potkat srnku a byl by to vyloženě úspěšnej den.
Pepo, napiš si včerejší datum do kalendáře a příští rok tento den radši nevylejzej, nebo bude i ta srnka. 😂
Dej se brzy do kupy... ✊

A k bábě... jak by řekl klasik...

Na debila (ať už mužského či ženského rodu) jsou pravidla golfu krátká. Nezbývá, než takového jedince zcela ignorovat, před dalším turnajem požádat toho, kdo bude tvořit startovku, abyste zase nebyli spolu ve flajtu. Máme v klubu jednoho takového cypa, se kterým už nikdo nechce hrát. Rozumuje, poučuje a ještě hraje pomalu. Když už se přihlásí, nezbývá, než dát ho do flajtu s někým cizím. Vysvětlit mu to nepomáhá, výchovný pohovor funguje tak 2 jamky, potom se vrátí do svých zajetých kolejí.

Neco jiného je, když takový hráč vyrušuje, sprostě nadává, hází holemi a chová se jinak hrubě. Pak zavolat rozhodčího nebo jiného člena soutěžního výboru. Po předchozím napomenutí může dále dostat trestnou ránu, pak dvě a dokonce by ho šlo i diskvalifikovat. To by ale ta provinění musela být velmi hrubá a nepřestávající. Zažil jsem to na federační akci, kde je opora v Hard Card. Ale třeba pro klubový turnaj je možné stanovit místním pravidlem alternativní stupnici trestů (jako v Hard Card) za nepřístojné chování.

Dnes turnaj na Kuňce. Vybral jsem si to i s úroky. Hrál jsem opravdu otřesně. Hanba mne fackovala celých 18 jamek. Začalo to špatným naplánováním cesty. Dorazil jsem na Kuňku 17 min před startem. Rychle jsem se vybalil a upaloval na recepci zaplatit. Jedno pivo na ex, a hurá na týčko. Driver do kopru vpravo a pak se to se mnou táhlo celou hru. Dnes jsem nedokázal trefit vůbec nic. Driverem počínaje a patrem konče. Jsem darebnej 😢 Nemohu jet 190 km autem a hned jít hrát. Nohy mne bolely jako sviňa. Jsem zvědavej zítra na Svratce a Svobodných Hamrech. Pak mne bude čekat cesta do Písku. Chlubit se výsledkem opravdu nebudu.

1695754337414.png

Jo spím v Hlinsku. 100 metrů vedle mého penzionu Bison, v penzionu U Tvrze jsem byl na večeři. 300 gramů řízečků, pečivo a zeleninová obloha za 189 korun. Plzeň 42 korun. Nažral jsem se jako prase a dal dvě pivka. To bylo, jako bych hrál hřiště v paru :D

Upraveno:
Na debila (ať už mužského či ženského rodu) jsou pravidla golfu krátká. Nezbývá, než takového jedince zcela ignorovat, před dalším turnajem požádat toho, kdo bude tvořit startovku, abyste zase nebyli spolu ve flajtu. Máme v klubu jednoho takového cypa, se kterým už nikdo nechce hrát. Rozumuje, poučuje a ještě hraje pomalu. Když už se přihlásí, nezbývá, než dát ho do flajtu s někým cizím. Vysvětlit mu to nepomáhá, výchovný pohovor funguje tak 2 jamky, potom se vrátí do svých zajetých kolejí.

Neco jiného je, když takový hráč vyrušuje, sprostě nadává, hází holemi a chová se jinak hrubě. Pak zavolat rozhodčího nebo jiného člena soutěžního výboru. Po předchozím napomenutí může dále dostat trestnou ránu, pak dvě a dokonce by ho šlo i diskvalifikovat. To by ale ta provinění musela být velmi hrubá a nepřestávající. Zažil jsem to na federační akci, kde je opora v Hard Card. Ale třeba pro klubový turnaj je možné stanovit místním pravidlem alternativní stupnici trestů (jako v Hard Card) za nepřístojné chování.
Dotaz: když se nejedná o turnaj s možností sestavovat skupiny na přání, tak se dá požádat o nezařazení do flightu s určitou osobou? Asi takhle: zažádat asi můžu, ale nevidím moc šancí, že mi bude vyhověno. Díky.

Dotaz: když se nejedná o turnaj s možností sestavovat skupiny na přání, tak se dá požádat o nezařazení do flightu s určitou osobou? Asi takhle: zažádat asi můžu, ale nevidím moc šancí, že mi bude vyhověno. Díky.
Je to tak. Požádat vždy můžeš. A měl bys to zdůvodnit. Rozhodnutí je na organizátorovi. Ale vše v dostatečném předstihu. Po sestavení a vydání startovky už s tím nikdo nebude hýbat.

Tak jsem včera byl na turnaji na Slapech.
Popravdě to pro mě bylo utrpení, ale když zde popíšu co vše předcházelo turnaji tak snad pochopíte tu frustraci.

1) V pátek jsem byl poprvé na tréninku s trenérem. Když si mě nahrál na video, tak mi řekl několik pozitiv i negativ. Nápřah a rovina švihu je moc dobrá a je prý spodivem, že jsem se to tak sám naučil bez trenéra. Tak tím pozitiva skončily. Hůl držim blbě, váhu mám blbě, přenášení váhy také (to jsem věděl), a prý na svou výšku mám kratší hole a sneslo by to prodloužení ještě o palec. Teď mám prý o půl palce a moc se k tomu ohýbám. Poté mi ukázal jak mám hůl držet a co mám cvičit. Taky jsme se dohodli na pokračování příště. Na drivingu jsem pak trénoval nový úchyt a i to celkom šlo, létalo to dál, ale s menší přesností.

2) V sobotu jsem makal na zahradě a přepísknul to a pohmoždil se levé zápěstí. Celou neděli jsem to pak léčil a do poslední chvíle se rozhodoval jestli jet. Když jsem v pondělí ráno zkoušel cvičně švihy, tak to sice bolelo ale šlo to. Těšil jsem se, tak jsem nakonec vyrazil. Cesta byla utrpení. V prudčích zatáčkách jsem si musel pomáhat druhou rukou, měl jsem problém s přetáčením zápěstí. Navíc jak jsem se rozhodoval do poslední chvíle, tak jsem podcenil balení a 20 kiláků od domu si vzpoměl na kraťasy a kšiltovku na šnůře. No vrátit bych se už nestihl, takže jsem to odehrál v dlouhých kalhotech, ale místy mi bylo horko. V autě jsem pak ještě našel náhradní kšiltovku. Ovšem díky tomu, že jsme měl jiné kalhoty, tak jsem neměl kapesníky a počínající rýmu odnes tedy ručník.:)

3) Příjezd na hřiště za hodinu proběhl v pohodě na drivingu ale přišlo zásadní zjistění. Odpalovat jde, ale se svojí vzdáleností počítat nemohu, navíc díky nemožnosti vytočit zápěstí mi vše zahybá doprava mnohem víc, než jsem zvyklý. Nakonec jsem to rozhýbal a celkem to šlo. Patování bylo další katastrofa nějak to strhávalo doprava i tam.

4) Startovní čas nám posunuli, protože se vyskytl nějaký organizační problém a do flightu nám přibyla jedna spoluhráčka s HCP 25. Od začátku jí pořád něco vadilo. Chvíli si někdo povídal na vedlejší jamce, pak jsem cinknul holema, pak jsme se bavili moc nahlas se zbytkem flightu. Prostě furt něco. Nakonec jsme se báli i dýchat, aby sme jí nerozhodili. Na jedné z jamek vyndala spoluhráči, že jí nevyndal vlajku. Tak řekl, že o to nepožádala, tak odpověděla, že to je snad jasné a že se má příště tedy zeptat. Tak se zeptal na další jamce a dostal sprda, že jí vyndat nechce a když bude chtít tak si sama řekne. No prostě ideální společník co jede na bugyně.

5) Zpět k mé hře. Po drivingu jsem měl pauzu cca 45 minut a když jsem přišel na řadu tak zapěstí už bylo zase ztuhlé. První promach na prvnim týčku na náladě taky nepřidal. Chtěl jsem to dohnat hybridem, ale zápěstí opět nezafungovalo a já skončil v bankru a nakonec měl velký problém první jamku vůbec dohrát. Nic nešlo. Pak jsem se ale rozehrál a kupodivu zvládnul 5ku. Na šesctce opět zklamal hybrid (už sem ho pak ani nevytáhnul) a já přišel díky křoví od další rány. Pak už vše relativně šlo, teda krom kratších ran a zahybání doprava a tragickému patování. Poslední dvě jakmky už byla tragédie. Ruka bolela a já byl na 17 po třetí ráně 40 metrů od grýnu. Jenže když pak dáte bunker, přestřelíte grýn, pak přečipnete jamku a nakonec přijde trojpat tak co s tím? Poslední jamka už bylo totální utrpení kdy díky pravé straně jsem hrál přes keře z dropzóny do nejprudšího kopce a dostal se tam až na osmou ránu.

I tak to bylo 33 Stb. Myslím, že kdybych neměl problém s rukou mohl to být krásný výsledek, zvlášť když na druhé devítce jsem už vyloženě trpěl. A to jsem na 17 ještě zapoměl hůl a pak si dal s bugynou krásnou jízdu pro hůl v počínající tmě.:) Cesta domu v noci už byl jen bonus, ale hezký. Měl jsem ještě potkat srnku a byl by to vyloženě úspěšnej den. Teď sedim doma, leduju ruku a doufám, že se dá do pořádku.

Zobrazit přílohu 37552
Jsem rád, že jsem na takovou slepičku ještě nenarazil. Já se svojí býčí povahou, bych ji asi poslal do míst, kde záda ztrácejí svůj slušný význam dost možná už v první devítce. Pokud bych hrál jako dnes na blbečka, tak mnohem dříve a šel domů.

... Začalo to špatným naplánováním cesty ...
Už je hotová ta cesta k resortu nebo se to ještě objíždí?

Už je hotová ta cesta k resortu nebo se to ještě objíždí?
K resortu je to z Dříteče hotové. Mne hlavně zdržely cca hodinu traktory, semafory a pod. po cestě z Ústí nad Labem.

Dneska dvojita premiera: poprve Hodkovicky, takze pro mne nezname hriste a zaroven prvni oficialni hra, t.j. poprve na turnaji a prvni pokus o snizeni HI.

Bylo par nevynucenych chyb, nekolik zbytecnych patu navic, takze skore by mohlo byt lepsi, ale celkove dobry pocit ze hry. Dneska to bylo na jistotu, hral jsem pouze zeleza, nechtel jsem risknout driver nebo jine drevo, protoze mi to nejde. Pocasi skvele, flight byl prijemny, jsme si pokecali i navzajem pomahali.
Vysledek, zatim moje nejlepsi kolo a zlepseni HI z 54 na 48 a 3.misto v kategorii za 23 stable. Hriste se mi libilo, ale na prvni par jeste porad marne cekam, i kdyz sance byli, takze bogey jako nejlepsi vysledek na jamce. Tesim se na dalsi hry.
Screenshot_20230926_194353_GF.webp

..prostě blbě.
Šel jsem podvečerní Motol 9ku za +11. Hrál jen železa, která mám teď navíc o 10 – 20 m kratší (záda nic moc, levá pata v riti, sezónu nějak s rehabilitacemi doklepu). Prvně v sezoně trefeny všechny ferveje, ale chybí délka a hlavně následné zasahování grýnů. To jindy doháním příhrou a patováním. To aktuálně na Motole nejde. Grýny jsou od víkendu aerifikované, prořezané a zapískované. Jsou měkké, míček skáče po aerifikačních dírkách, občas chytne prořez a jede po něm, plus na grýnu zůstaly cucky mokrého jemného písku. Tak snad si to brzy sedne, zametou to a uválcují. Asi si to připravují na jejich víkendové finále, ale teď je to Mordor.

Asi nee. Ale existuje možnost přibít její tvorbu nálady příjemným pohovorem na téma, at otravuje atmosféru někde jinde, a tady se chová slušně. Úplně se slyším ....
a to bych si taky rad poslechl :-)

Dnes na závěr seniorské Sudetgolf provázkový texas na Machníně.........velká zábava, supr počasí, náš tým 2. z jedenácti, takže jsem přivezl domů karton piva a tričko:):D. Hřiště v tradičně výborném stavu s rychlostí greenů, kterou jsem tam ještě neviděl.....prý 9,5.
Ale spíše jsem chtěl okomentovat nové jamky......Třípar 10 se mi vůbec nelíbí (a to se tam pokaždé v tom texasu hrál můj míček....takže by to byl v normální hře par). Je podle mě zbytečně těžká, což potvrdil i spoluhráč s HI 12......mělký green s vodou před i za, nějaký únik po straně není víceméně možný. A co už vůbec nechápu, že její HCP je 12:oops:.....a přitom třípar dvojka bez jakýchkoli překážek mezi odpalištěm a greenem má HCP 3!!! Když to vemu trochu s nadsázkou, tak snad je lehčí i pověstná 12 v Augustě, podobně mělký green, ale jsou za ním aspoň bunkry místo vody.....
Naopak nový čtyřpar 17 se mi docela líbí, je to zajímavá jamka, která se dá hrát několika způsoby. Ten jeden, dost nebezpečný, který tam prý hrají ranaři (rána rovně k odpališti 16 a pak čip na green ze shora) ale dle infa místního člena už brzy nepůjde, neb tam bude vnitřní out.

Dnes tréninková 18. v CL.
Golf se dá hrát i rychle 🤭 (a to jsem ještě na 16. čekal cca 10 min. než mne pustil flajt přede mnou).
Docela dost foukalo, takže jsem např. na 7. zahrál 9i až za grýn do vody (cca 160m 🙈), takže nakonec quadruplebogie (@mkopcak - že by prokletí hořehledské 7.? 🤭). I s tímto kiksem jsem to nakonec šel za 83 🙈.

IMG_8982.webp

Dobře.
Peklo zamrzlo, pán bůh nebyl doma, neuvěřitelné se stalo skutkem.
Falešná forma z pondělí dnes vyvrcholila v pro mě až surrealistický zážitek - obešel jsem devítku za -1 :oops:.
Berdík přišel možná moc brzy, takže nervozita plynule stoupala od druhé rány na šestce.
U druhé rány do grýnu na devítce jsem se klepal jak osika, nicméně nervy jsem udržel na uzdě a zahrál ji solidně. Pak dva paty a bylo vymalováno:D.
Podpořili mě kamarádi ve flajtu, kteří mě povzbuzovali a snažili se pomoci nervozitu odehnat:up:.
Sečteno, podtrženo tetelím se blahem jak tříletej kluk kterej dostal svojí první plastovou Tatru;).
Golf je prostě krásná hra:p:D:cool:.

1695834632051.png

Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom