Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli? (2024)

Včerejší zážitek z HCP tour Hořehledy. Na čtyřparové 9 hrál spoluhráč první ránu a nevěděli jsme zda je to aut nebo ne, tedy následovala provize. Bohužel to aut byl a následující rána do grýnu byla tedy čtvrtá. Všichni jsme viděli jak na grýnu odskočil a že tam prostě je. Když jsme přišli míček nikde. Prolezli jsme vše v okolí zda se neodrazil jinam, prostě nic. Takže už se smiřoval se ztrátou. Mezitím druhý spoluhráč patoval a v jamce se našel i původní míček. Takže dokázal zahrát z provize eagle. Celkově pořád v paru. 👍
Tak pokud nehraje eagle každou chvíli, je to k vzteku. Viděl jsem takhle provizí zahrané hole in one a byl jsem moc rád, že se to nestalo mě😁

Včerejší zážitek z HCP tour Hořehledy. Na čtyřparové 9 hrál spoluhráč první ránu a nevěděli jsme zda je to aut nebo ne, tedy následovala provize. Bohužel to aut byl a následující rána do grýnu byla tedy čtvrtá. Všichni jsme viděli jak na grýnu odskočil a že tam prostě je. Když jsme přišli míček nikde. Prolezli jsme vše v okolí zda se neodrazil jinam, prostě nic. Takže už se smiřoval se ztrátou. Mezitím druhý spoluhráč patoval a v jamce se našel i původní míček. Takže dokázal zahrát z provize eagle. Celkově pořád v paru. 👍
Mám pocit že by, pokud míček našel v autu a předtím hrál z odpaliště provizi, měl jít hrát 3. ránu zpátky na odpaliště. Pokud to neudělal, tak jamku škrtá a je na ní bez bodu. :up:

Mám pocit že by, pokud míček našel v autu a předtím hrál z odpaliště provizi, měl jít hrát 3. ránu zpátky na odpaliště. Pokud to neudělal, tak jamku škrtá a je na ní bez bodu. :up:
To si nemyslím, pokud je míč nalezen v autu, stává se provizorní míč míčem ve hře.

Proto se hraje provizorní míč, aby se nemusel vracet.

Jen pokud by byl míč nalezen v poli (v takovém případě se provize nepočítá), tak by za určitých okolností byl nucen hrát znovu z odpaliště.

Provizorní míč se stává míčem ve hře v případě, že je původní nalezen v autu nebo není nalezen vůbec. Což je popisovaná situace od @pkoren .

Provizorním míčem není možné pokračovat ve hře pokud je nalezen míč původní. Např. pokud nalezený míč prohlásím za nehratelný a jako úlevu chci opakovat ránu z odpaliště, tak musím sebrat provizorní míč a vrátit se na odpaliště hrát 3. ránu.

Zpráva o stavu hřiště Haugschlag (myslím, že není v seznamu k hodnocení) = Haugschlag je v perfektním stavu, na úrovni našich nejlepších hřišť - a k tomu greeny asi nejlepší, na kterých jsem letos kdekoli hrál - krásné, rychlé, paráda.

Stará Boleslav, v poslední době 2 hry, na týčku a v poli jsem hrál na sebe. Ano, přišla nějaká topinka lobwedží a už pravidelný mega zátah na 4. týčku (na fervej 6.j.), ale celkem spokojenost. Na kvaldu na Olimpádu, to ale také nebylo. Co mne mrzí, jsou grýny. Ty mají v Bolce v posledních 14 dnech dost zapískované a hodně chlupaté. Na nich se ztrácím, nechytnu tempo, číst to nedokážu, skáče mi to sem tam, patovací průměr přes 2. Chápu, že to je asi jejich opatření proti aktálnímu počasí. Ale mne to nesedí a dám si od nich na chvíli oraz. Přitom koukám, že na včerejším 9kovém turnaji padaly pěkná čísla, takže evidentně řada borců na tom dokáže válet, já nee.
Zbytek hřiště je dle mne OK, odpaliště zelený, ferveje taktéž, rafy moc nemají, resp. nijak narostlé a asi ani nezalévané (v poho hratelné).

Ještě doplním k Haugschlagu - dneska jsem hrál hřiště "new" (taky té osmnáctce mohli dát jiné jméno než Haugschlag, aby se to nepletlo s celým resortem) - a kvalita je maličko níž (trošku sušší) než na osmnáctce "old" (což je jiným názvem Waldviertel) - takže kdo sem v příštích dnech pojedete a budete hrát jen jedno hřiště, volte Waldviertel (old) - stejně je i layoutem hezčí, i když to už je můj subjektivní názor.

Ještě doplním k Haugschlagu - dneska jsem hrál hřiště "new" (taky té osmnáctce mohli dát jiné jméno než Haugschlag, aby se to nepletlo s celým resortem) - a kvalita je maličko níž (trošku sušší) než na osmnáctce "old" (což je jiným názvem Waldviertel) - takže kdo sem v příštích dnech pojedete a budete hrát jen jedno hřiště, volte Waldviertel (old) - stejně je i layoutem hezčí, i když to už je můj subjektivní názor.
Jedu tam v pondělí a počítám s oběma v jednom dni. Jestli správně chápu podmínky, je to za jednu cenu👍

To JardaK: Tagesfee asi opravdu znamena neomezeny golf, jisty si nejsem. Ja chodim na Mnich a Haugschlag pres CGK, chce to trosku hlidat predem, protoze je tam za den jen par mist. Pokud se chystas platit plne fee, mozna muzes zvazit jit pres Heart of Golf Players Club, maji to v popisu ceniku = sleva 50% a tak se Ti cena toho clenstvi 60 EUR vrati uz pri druhe hre. Nebo za 3900 je 5 her v CGK, u CGK si ale nejsem jisty, ze na to jedno fee od CGK pujde hrat 36 jamek. Dalsi moznost je jit sunset od 16,00 za 50% a to se da do tmy v pohode stihnout. Hral jsem pres CGK tenhle tyden Haugschlag 4x, ale z toho 2x jsem sel az po zaviracce golfove recepce - a hotelova recepce se neumi podivat do CGK systemu - pokazde me ale pustili a verili mi (aktivne jsem jim to ukazal v aplikaci, ale tomu stejne nerozumeli).
Jeste tip - podle cedule u vchodu maji kazdy den zajimave denni menu, ceny 16-18 EUR, nestihnul jsem to vyzkouset, ale kdybych hral cely den, bylo by to lakave.
A jeste poznamka - i na tak skvelych greenech jako jsou ted na Haugschlagu, lidi casto nevypichuji pitchmarky, to fakt nechapu, jak tam nekdo tu diru muze nechat.

To JardaK: Tagesfee asi opravdu znamena neomezeny golf, jisty si nejsem. Ja chodim na Mnich a Haugschlag pres CGK, chce to trosku hlidat predem, protoze je tam za den jen par mist. Pokud se chystas platit plne fee, mozna muzes zvazit jit pres Heart of Golf Players Club, maji to v popisu ceniku = sleva 50% a tak se Ti cena toho clenstvi 60 EUR vrati uz pri druhe hre. Nebo za 3900 je 5 her v CGK, u CGK si ale nejsem jisty, ze na to jedno fee od CGK pujde hrat 36 jamek. Dalsi moznost je jit sunset od 16,00 za 50% a to se da do tmy v pohode stihnout. Hral jsem pres CGK tenhle tyden Haugschlag 4x, ale z toho 2x jsem sel az po zaviracce golfove recepce - a hotelova recepce se neumi podivat do CGK systemu - pokazde me ale pustili a verili mi (aktivne jsem jim to ukazal v aplikaci, ale tomu stejne nerozumeli).
Jeste tip - podle cedule u vchodu maji kazdy den zajimave denni menu, ceny 16-18 EUR, nestihnul jsem to vyzkouset, ale kdybych hral cely den, bylo by to lakave.
A jeste poznamka - i na tak skvelych greenech jako jsou ted na Haugschlagu, lidi casto nevypichuji pitchmarky, to fakt nechapu, jak tam nekdo tu diru muze nechat.
Právě proto že je to za 2 hřiště tak mi plné fee nevadí.

11.8.2024 • Hořehledy: 87 ran, 34 patů (by mGolf)

IMG_8105.webp

Děti od včerejška na táboře, hu... Hu... HURÁ! 14 dní v podstatě volno! :) I když, bohužel práce nepustí, ale stejně je to jiné. S @kristyna jsme si dali rána od půl deváté 18j Hořehledy. Já dobrý - tedy až na ty jamky, dvakrát trojka a jednou osma, kde ani jednou neposlechl driver. Jinde ho v Hoře nehraju. A dneska jsem ho tedy hrál šestkrát - DDKK! Triplovaně! Podruhé osmičku jsem šel už na sraba se železem. Tak tohle bylo slabší. Ale zas v obou kolech birdík na čtyřce, super! Takže ve výsledku pod 90, spokojenost. Týnka za 105, tzn taky dobrá hra. Prima to bylo. Hřiště malinko opticky zelenější po těch deštících v minulých dnech, ale stejně tvrdší ferveje. Grýny pořád skvělé. Měkké na dopad, kompaktní a rychle. Super. Viz foto:

IMG_8103.webp IMG_8094.webp

IMG_8099.webp IMG_8102.webp

PS: Všechny s Týnkou zdravíme a přejeme hezké letní dny ! Těšíme se, až se zase s vámi uvidíme! ⛳🏌️‍♂️🏌️

IMG_8097.webp

Upraveno:
11.8.2024 • Hořehledy: 87 ran, 34 patů (by mGolf)

Zobrazit přílohu 45281

Děti od včerejška na táboře, hu... Hu... HURÁ! 14 dní v podstatě volno! :) I když, bohužel práce nepustí, ale stejně je to jiné. S @kristyna jsme si dali rána od půl deváté 18j Hořehledy. Já dobrý - tedy až na ty jamky, dvakrát trojka a jednou osma, kde ani jednou neposlechl driver. Jinde ho v Hoře nehraju. A dneska jsem ho tedy hrál šestkrát - DDKK! Triplovaně! Podruhé osmičku jsem šel už na sraba se železem. Tak tohle bylo slabší. Ale zas v obou kolech birdík na čtyřce, super! Takže ve výsledku pod 90, spokojenost. Týnka za 105, tzn taky dobrá hra. Prima to bylo. Hřiště malinko opticky zelenější po těch deštících v minulých dnech, ale stejně tvrdší ferveje. Grýny pořád skvělé. Měkké na dopad, kompaktní a rychle. Super. Viz foto:

Zobrazit přílohu 45282Zobrazit přílohu 45283Zobrazit přílohu 45284Zobrazit přílohu 45285

PS: Všechny s Týnkou zdravíme a přejeme hezké letní dny ! Těšíme se, až se zase s vámi uvidíme! ⛳🏌️‍♂️🏌️

Zobrazit přílohu 45286
Moc vám to sluší 😉Michale a Týnko Vypadá te neskutečně pozitivně naladění 👍 Užívejte si tyto chvíle 🙂

Dnes turnaj na Kotlině Král a Královna. Včera večer hodinu po uzavření přihlášek jsem zjistil, že se jeden odhlásil. Vzniklo volné místo, tak jsem zavolal Terezce, zda by mne tam nešlo dohlásit. Řekla že jo. Byl jsem rád. Už od rána bylo vedro. Nic pro mne. První devítku to ještě šlo. Tu druhou mi bylo trochu ouvej :D Potil jsem se jako prase a i tlak mi zrovna moc neseděl. Poslední 4 turnaje, jsem to měl na střídačku. Šrot, dobrý, šrot a dnes zase dobrý. Celkem spokojenost. Šrot jsem hrál pod vlivem alkoholu a dobře střízlivý :D Dnes před hrou dvojka bílého a po devítce malá Plznička ;) Pár špatných ran v poli, suprová krátká hra a paty, i když to nevypadá zase trochu špatné. Čipy na metr k vlajce a já to zase asi 4* nedal. Celkový výsledek je velmi dobrý. Byl jsem druhý, jen díky horším zahráním posledních 4 jamek. 40 STB je super. Zase jsem se vrátil na Hcp co bylo dva turnaje zpět.
Hřiště je stále docela hezké, greeny střední rychlost, tvrdší a trochu hrbolaté. Bankry jsou špatný :(

1723395019785.webp

Dnes turnaj na Kotlině Král a Královna. Včera večer hodinu po uzavření přihlášek jsem zjistil, že se jeden odhlásil.

Buď už zapomínám, nebo prostě informační přehlcení... Kolik těch králů a královen do roka prosimtě hrajete? Král a královna je jeden, resp. jedna, ne?

Buď už zapomínám, nebo prostě informační přehlcení... Kolik těch králů a královen do roka prosimtě hrajete? Král a královna je jeden, resp. jedna, ne?
Hraje se 11 turnajů kde se sčítají StB a brutto. Počítá se 6 nejlepších výsledků. Finále body krát 2. Nejvíc bodů určí Krále a Královnu kteří vyhrají free na další rok plus další ceny. Vedlejší kategorie podle HCP se vyhlašují první tři. Jednou jsem byl druhý 😉

Byl jsme v sobotu na turnaji na Slapech.
Hřiště solidní, pár bunkrů zatopených, grýny jako na Slapech, pomalé. Ferveje, měl jsem dojem, že hraju často ze suchých míst. Jinak vlastně dobrý.
Moje hra na nic, dvě katastrofy po nevydařených ranách z týčka, první na 7 jsem skončil ve křoví vlevo před cestou, míč jsem nenašel. Druhá na 17, out vlevo a pak ještě pokažená druhá/třetí rána z týčka. A hodně trojputtů. Navíc se mi hrubě nedařilo na tříparech. Celkově sice 34 stb a nezhoršil jsem, ale špatný
1723453000387.webp

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom