Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli? (2024)

Dneska jsem byl na turnaji na Karlstejne. Ve flightu jsem sel s @Seppper. Nakonec jsem skoncil v kategorii 3. ale nechtel jsem tam cekat na vyhlaseni. Takze mne hreje jen pocit ze hry a vedra. A teda snizeni hcp. V noci jsem se nevyspal, rano se vzbudil s kaslikem a rymou, tak jsem si delal dopredu alibi, proc to nepujde. Sli jsem sice treti flight, ale dost pomalu, 5 hod 30. Pred nama to dost brzdili, hlavne na grynech.
Hriste fajn, jen ferveje obcas suche fleky(moc tomu nerozumim na tomhle hristi), v bunkrech stale kameny a malo pisku. Gryny dobre, rychle. Vse vysekano.
No, k moji hre, bylo to bohuzel o bogey golfu, na dvojce se zadarilo birdie a pak ke konci jeste par paru. Ale jak si clovek na techto grynech neprihraje blizko, jsou z toho trojputty. Obstojne jsem driveoval.
C0349F14-9683-4E7B-8B89-743C5520F053.webp

Dnes Slapy s @Izanagi, ještě jednou poděkuji za hru, bylo to příjemné nejít sám.
Já též děkuji za hru🙂👍.
Moje hra nic moc, dvakrát z týčka do autu 🙄. Naprosto tragický patr - 41 patů, 6x trojpat 🤮.
Jediné pozitivum bylo, že jsem výsledek udržel pod devadesát. 89 vlastně není vzhledem ke "kvalitě" mé hry zas tak špatné číslo 😉

To nemusíš čekat na ježíška, na to stačí trénovat :p
No já jsme to napsal blbě, místo konzervativně mělo být konzistentně. To dává větší smysl a trénink to nevydrží.
A já jsem dost líný na trénink.

Nicméně mám skvělou výmluvu na nepovedenou hru. Před prvním odpalem se mi ulomila jedna nožička na brýlích, takže úplně nedržely a kontury některých greenů byly velmi zajímavé 🤣 🤣 🤣

28.7.2024 • Hořehledy: 88 ran, 39 patů (by mGolf)

IMG_7961.webp

Hele, s malým odstupem to je reálné hezky na sebe. Normálně bych byl spokojený, Hoře turnajově na mě pod 90 - to se počítá. Šli jsme canonem z osmičky. V noci trochu sprchlo, takže ferveje malinko změkly, na první hodinu. Jinak doběhy děs. Grýny ale famózní... Ale já se nimi dneska rychlostně nepotkal. Prostě ne.

ALE! Ještě že jsem dneska nešel jamkovku s @roman007 - šli jsme spolu ve flajtu a padalo mu tam úplně všechno. Upřímně pěkně mě to "rozhodilo". V porovnání s mojí hrou. Však zahrál 84 ran (s jednou desítkou!) a bral 4 místo, já 8. 36 StB. S Romanem to bylo dneska těžký, cipuje pod smrkem hybridem 150 metrů od grýnu a doběhne to na 2 metry od fangle? A pak to zopakuje na devítce? Ještě jednou bys to Romane předvedl... A minimálně jeden z nás by nedohrál a já bych měl zlámaný své krásný nový hole o tvoje záda! Romane, takhle se to nehraje! Ne a ne a ne!!! (Dobře ty!)

Týnka stejný počet stb jako já, oba tedy mírně vylepšení HI. Ale asi nám to dojde až později. Oba jsme chtěli malinko lépe (zaplaťpánbůh, že to nebylo mnohem hůře, ty lidi jsou strašně furt nespokojený, co :))

Upraveno:
Tak dnes turnaj na Kotlině Král a Královna. Pátý flajt sliboval rozumné tempo. Docela to vyšlo, i když jsme občas čekali. Hřiště i v těchto vedrech stále vypadá hezky i zeleně. Najdou se místa suchá, ale tam se normálně nehraje ;). Po delší době jsem měl všechny hole a el. vozík. Takže pohoda, klídek, tabáček. Před hrou dvojitá zelená, abych zapil nový vůz a po devítce ještě jedna Tulamorka, to abych se pobavil :D
Moje hra začala zajímavě, až překvapivě. Jediné, co jsem trefoval dost špatně byl driver :( Co mne neskutečně drželo, byly železa a čipy. Paty dost proměnné. Dvě velké chyby za celou osmnáctku jsou v normě. dokázal jsem je na dalších jamkách eliminovat. Celkem mínus 3 míčky :(
No a výsledkem mé hry bylo vítězství v mé kategorii, kde jsem vyhrál 3 míčky a dva voučry. Na Dýšinu a Sokolov. Ty se budou velmi hodit v září na dovolené. Moje skórka je velmi hezká.

1722187502804.webp

Přílohy

• IMG-20240728-WA0001.webp
    IMG-20240728-WA0001.webp
    179,9 KB · Zobrazení: 64
  • IMG-20240728-WA0002.webp
    IMG-20240728-WA0002.webp
    149,6 KB · Zobrazení: 62
Já si dal dva turnaje, včera na Karlštejně, jak psal David, úmorný vedro v kombinaci s pomalou hrou bylo pekelný.
Nelepila moc železa, chtěl jsem max. +10, o dvě rány to nevyšlo.

1722190720035.webp

Dneska na startu sice lehký déšť ale konec už podobný sobotě, slunce a vedro.
Stejný cíl, podobný výsledek, jen o ránu lepší. Svatou Annu neumím zahrát, vždycky mě poníží, grýn jsem tam trefil jednou a ještě to zabil trojpatem.

1722190784237.webp

Mám dovolenou, tak jsem si dnes odpoledne se synem odskočil do Hořehled na jednu devítku. Manželka šla jako nehrající doprovod, ale na sedmičce odpadla a šla do stínu na recepci. A protože o nic nešlo, zkusil jsem používat driver a dřeva. A najednou to šlo. Ano opět jsem utopil na dvojce míček. Na trojce jeden poslal do polí do autu, ale i tak jsem dnes zahrál pro mě krásných 53 ran, což by dalo 30 StB. Takže to jde, ještě to zopakovat 😂. Jinak grýny a odpaliště v super stavu, ferveje už sušší. Jestli ty nás Martine @mkopcak už nezačínáš moc rozmazlovat. Po hře zaslouženě klobáska a kafíčko. Prostě dnes to bylo super. 🏌️👍

Ještě doplním, na osmičce syn odpaloval ze zelených a já byl vedle kousek a slyším nadávky a najednou se v odpoledním sluníčku zablýskla hůl. Jen jsem zařval na syna "bacha". Směr byl dobrý, naštěstí vzdálenost krátká. Prostě dotyčnému asi sedmička nesedla. S pánem jsme si to vysvětlili, omluvil se a myslím, že to už vícekrát neudělá. 😂 Být na jeho místě ale @mkopcak Martin, ten by se určitě trefil. Myslím tou hozenou holí 🤣

Dnes „seniorka” na Kuňce.
První devítka byla taková nijaká - podvědomě jsem šetřil nohu.
Ale na druhé devítce jsem si nějaké omezení při přenosu váhy nepřipouštěl a na nohu „kašlal” - a ono to šlo.
Druhá devítka za +1 na Kuňce je asi OK.

Jinak ferveje většinou OK, občas menší suchá místa, grýny stejně jako ferveje (občas fleky) a docela pomalé. Bankry s tvrdou „krustičkou” po nedělním dešti, ale jinak celkem hratelné.

IMG_0103.webp

29.7.2024 • Hluboká nad Vlt.: 89 ran, 36 patů (by mGolf)

IMG_7995.webp

Kdyby někoho zajímalo, co se stalo na desítce, tak jsem zapomněl, jak se trefuje do míčku. A to jsem ji šel prosím dvakrát... Potěšení začalo už na devítce, kde jsem to "trošku" vyhodil na desítku, tak jsem tu devítku šel po jiné ferveji. Ale nakonec uvalcil bogey. Ale ono to prasení neskončilo, takže desítku jsem si pak už ofiko zahrál za osm. Škoda. Po první devítce jsem měl zaděláno na moc pěkný výsledek. Ale pod 90 to celkově bylo, tak fajn. :)

Hluboká zase fantastická, jako minulé pondělí. Celá rodina jsme si ji dneska znovu při dovolené užili. Po špatné zkušenosti s restaurací z minulého týdne jsme šli na doporučení po hře na jídlo do protějšího hotelu k tenisovým kurtům. Vynikající domácí 🍕 a skvělé 🍝. Moc příjemný číšník. A Malinovka za 40. Viditelně jsme nebyli jediní golfisté, co tam zabrousili... Asi vědí.

Každopádně znovu - hřiště teď skvělé. Po všech stránkách. Zelené, grýny malinko pomalejší ale celistvé... Super to bylo.

IMG_7986.webp IMG_7973.webp
IMG_7978.webp IMG_7993.webp

Upraveno:
Tak jsem neodolal jít na Kotlinu na golf. Namlsán nedělní hrou, jsem se těšil, jak mi to zase půjde. Přepočítal jsem se. Ještě že mi fungovali docela železa a krátká hra. Zato driver a patr měli volno. Dost jsem se trápil. Driver lítal všude okolo, jen ne tam, kam měl. První paty byly hrozně krátký. Na doklepnutí jsem si nechával v průměru 1-2 metry :D. Výsledek na to sice moc nevypadá, ale na živo to byl porod. Ještě k tomu to hnusné vedro. Druhou devítku jsem sotva lezl. Do neděle odpočinek. V neděli turnaj na Kotlině v režii kuchařky. Buřty na pivu, koleno atd. Nebudu chlastat, zato se pořádně nažeru :D

1722357914051.webp

31.7.2024 • 9j. Hořehledy: 44 ran, 20 patů (by mGolf)

IMG_8008.webp

Vedro. Takže jen devítka v Horehledech při dovolenkovy středě s @kristyna. Mládežníci nás nechali jít samotné, že moc vedro a že ve středu o prázdninách se může spát alespoň do osmi. Podle mě kecají... 🤔 Nicméně, Týnka mě v tom dopo nenechala, bylo to vlastně ranní cestou do Lidlu. :) Hra v poho. Horehledy už spálený, ale odpaliště a grýny skvělé. Je to hrozně zvláštní pocit, jít z tvrdých ferveji na libové měkké a celistvé grýny. A pořád rychlé! Dává najednou smysl se snažit hrát příhry přímo na grýn. Potěšily mě i dva dnešní povedené drajvy, klasicky hraju tím dřevem jen trojku a osmičku. Oba zůstaly v poli na té správné jamce. Hurá!

IMG_8005.webp IMG_7996.webp IMG_8003.webp

A zítra nám snad vyjde celorodinně Alfrédov. :)

Upraveno:
Také jsem šel včera HCP turnaj Hořehledy. Až na osmičku, kterou jsem škrtal (ta averze je vzájemná) to šlo docela dobře. Dokonce jsem odehrál devítku jedním míčkem. Odpaly driverem rovný a z kopce ještě popoběhly, o délce v mém případě nemá cenu mluvit. Sice to nebylo tak super jako v pondělí, kdy to tam prostě všechno nějak sedlo, ale i tak moc hezkých 24 StB. 🍾👍

1.8.2024 • Alfrédov: 90 ran, 38 patů (by mGolf)

IMG_8044.webp

Tento způsob léta a dovolené se mi zdá tuze zábavný, škoda že už se blíží ke konci. Málo golfu! :(Vyrazili jsme dneska s rodinou na Alfredov, díky členství v Hoře všichni s 50% slevou fee. Tzn. plný flajt za necelou dvojku. A to bylo moc fajn, hřiště převážně zelené, docela místy husté rafy. Slabší grýny, pozůstatky po nedávné aerifikaci, ale nic dramatického, spíše pomalejší. A hlavně jsem patoval zase blbě - takže berte s rezervou. Moje hra na celkové číslo fajn, prostě to na co teď hraju. Hodně mě mrzí ty kratší techničtější 4 party, 11 a 12, u obou to měl být pohodlný par. Ale prostě nebyl jsem schopen ty metr a půl dlouhé druhé paty dát. Škoda. Fanda zahrál za 102, Týnka 110, Honzík se z červených trochu potrápil, 142, ale jeden par dal, tak byl zase spokojený. Ty rafíky ho pozlobily, není na to zvyklý a ta síla mu v tom ještě někdy chybí. Doplňuji ještě pár fotek z hřiště pro inspiraci pro případnou vlastní hru (ty cedule jamek, na které svítí sluníčko, jsou téměř už nečitelné, jak jsou vyšisované, to by opravit chtělo)

IMG_8015.webp IMG_8019.webp IMG_8017.webp IMG_8025.webp IMG_8034.webp IMG_8032.webp IMG_8041.webp IMG_8040.webp IMG_8035.webp

Dnes můj první turnaj na Konopišti celkem za 104 ran. Stále bez dřev, pouze železa.
Docela pěkně to lítalo i patovalo.
Krásný stableford výsledek 72 bodů a vítězství v mé kategorii.
Jenže zároveň brutální snížení HCP z 54 na 21, které (pocitově i podle mgolf, kde si vedu všechny hry) cca o 12 - 15 neodpovídá mé úrovni :)
Je potřeba teď odehrát dostatek turnajů, aby se to zase trochu srovnalo.

IMG_6783.webp

Je potřeba teď odehrát dostatek turnajů, aby se to zase trochu srovnalo.
Zde tabulka pro výpočet HI s ohledem na počet odehraných her na úpravu.

Takže teď budeš mít ještě 4 turnaje tento uhraný HI (pokud tedy nezahraješ ještě lépe), teprve pak se ti HI začne „ředit”.

IMG_0108.webp

Včera jamkovka proti několikanádobnému mistrovi klubu.
Bohužel mne nepodržel tentokrát patr a díky 4 neproměněným 1,5m patům (na vypůlení) na prvních 5 jamkách jsem, i přes výhru na 1. jamce, prohrával o 3 jamky 😡

Bohužel patr stávkoval dál a jen s PARama se fakt proti HI 2 vyhrát nedá. 🤨

Takže jsme nakonec skončili na 15. jamce mojí prohrou 4&3. 😔

Ale jinak mne potěšila hra v poli (zejména driver se choval jak se sluší a patří). A i prst na noze už tolik necítím a tak se mi vrací délka ran.

Tak snad „někdy příště”.

1722600765562.webp

Vcera korporatni turnaj na Karlstejne na South course. Moje prvni navsteva tam. Na neznamem hristi kopce nahoru a dolu mi moc nepomohli. Slusne vedro pred bourkou, tlacit vozik do kopce zadna slava, ale bylo to na pohodu. Spokojeny ze sve hry jsem uplne nebyl, po dovolene svih nejak nefunguje (ne ze by to fungovalo predtim, to ne😁) , nejsem schopny ciste trefovat. Nechal jsem na hristi zbytecne tak 4-5 ran navic, at patovani nebo chip na green, protoze jsem byl liny vyndat z bagu spravne hole. I tak ve finale 23 STB stacilo na druhe misto a mirne zlepseni a nejaky ten voucher a micky nikdy neurazi 😉 BTW @mkopcak profil uz mam opraveny a jsem konecne vedeny jako muz 😁 ve federaci a body prepocitane 👍

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom