Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli (2023) - [uzamčeno]

Stav
Uzamčeno.
Ten hrací HCP 22 máš správně.......
Nemá to správně, je třeba si vždy najít hrací HI pro konkrétní počet jamek. Ne vždy se dá HI pro 18 jamek jen vydělit dvěmi, abych dostal HI pro 9 jamek.

Díky Všem, za odpovědi. Především pak @Mirek_62 za jeho kompletní odpověď. Aktuálně mám HCP 42.2( tento rozhovor mě konečně dokopal k tomu si to upravit i tady na jamce :)) Ale výsledek 21 ran k dobru zůstal pro tento HCP stejný.

Ke 43.2 jsem došel ze stránek přímo golvého klubu tady. Nicméně tedy předpokládám, že na stránkách ČGF to bude správně. Takže jsem celkově získal 24 STB, z čehož jsem nadšený :)

21.4.2023 • Slapy: 90 ran, 39 patů (by mGolf)
Zatím nejlépe:)

V pátek jsem byl pracovně kousek od Slap, tak jsem nemohl nevyužít hezké počasí. Poprvé letos v kraťasech a v krátkém rukávu. Sice hlavně na první devítce hodně foukalo, ale dalo se, bundu jsem z bagu nevytáhl...

Zahrál jsem svůj nejlepší výsledek na hřišti s parem 72, tak další výsledky budou třeba začínat na 8. Už je to kousek...

Zahrál jsem 2x par, 14x bogey a 2x double bogey. Na 10 jsem drbnul driverem před míčkem, takže biozónu nepřeletěl (míček, holema neházím). Jinak bez ztráty míčku a jen jednou v green side bunkeru. 18 přestřelena "s rezervou".

Na mě super 5 GIR (1x na PAR3, 3x na PAR4 a 1x na PAR5) a 39 STB.

Hřiště jsem i čekáním na druhé devítce proběhl za něco málo přes 3 hodiny...

Teď bych měl zapracovat na puttování - na první devítce jsem měl 4 trojputty (všechny byly po zasažení GIR, takže delší) - prostě jsem neodhadoval rychlost. Na druhé devítce už to bylo lepší. Na doporučení GolfSidekick (podle mě skvělý YouTube kanál (nejen) pro začátečníky a středně pokročilé) si jdu objednat knihu Putting Out Of Your Mind.

Tak se těším na další hry!

...

Ke 43.2 jsem došel ze stránek přímo golvého klubu tady. Nicméně tedy předpokládám, že na stránkách ČGF to bude správně. Takže jsem celkově získal 24 STB, z čehož jsem nadšený :)
Na klubových stránkách je to evidentně neaktualizované. Už jen to, že je tam uvedena hodnota "klubového HCP" 37-54, který byl používán v dobách, kdy EGA byl max. 36 a pokud jsi někdy tuto hodnotu pokořil, tak už jsi nikdy nemohl být horší. U klubového HCP byly hodnoty pouze na celá čísla a mohl jsi jen zlepšovat. Po změně na celosvětový WHS to už neplatí, a EGA je tak vlastně až do HI 54.

Gratulace k 24 STB a jak by řekla Máňa - jediný "směroplatný" je server ČGF ;)

Včera Slapy, příprava na Darovou.
No, jak to vlastně říct. Nebylo to úplně špatné, až na dvě škrtnuté jamky po nenalezení míče a šílenosti na 5j., kdy jsem si chvíli předtím pomyslel, že bych mohl útočit na některé výzvy v Golfové výzvě. Takže hned drive do autu, ztráta míčku, drive do vody, ztráta míčku :D:D:D Vyřešeno, rozhodnuto, že na výzvy tentokrát kašlu. Až tedy na tu, že najdu tři míčky, kterou jsem vzdal poté, co si ze mě dělali srandu spoluhráči a mohlo by to dopadnout pro ně špatně.
Na trojce jsem málem hodil wedge do jezírka, ale emoce jsme udržel až do sedmičky, kde už to wedge odnesla hodem. Ale použil jsem jiný styl, nicméně skutečně potřebuji ten kurz, musím to vypilovat :D:D:D
JInak se musím pochválit, celkem dost ran se povedlo, celkem fungoval driver. Puttování také nebylo z nejhorších, bez tříputtu se mi to líbilo.:up: Železa jak kdy, někdy jsem až mile překvapen jak to letělo rovně a daleko, až jsem třeba přepálil to, co bych dřív až tak neočekával. Ono se to poddá (někdy, za pár let :D).
Nicméně fakt nechápu některé osoby, které jezdí na buggy, absolutně je nezajímá, že někdo na vedlejší fairwayi může hrát a směle na mojí fairway přejedou. A korunu tomu nasadil pán, který vlezl na mojí fairway ve chvíli, kdy já odpaloval a já jen sledoval, jak ten míček letí přesně na něj. Já ho neviděl, byl jsme v nápřahu. Tak hlasitě jsme FOR snad ještě neřval, dvě další jamky mě bolelo v krku. :cry::cry::cry:
)v pohodě, ale je ještě brzy, myslím, že se kondice bude zlepšovat. Což doufám i u své kondice, už to bylo trochu lepší, už jsem trpěl jen na 18ce. Akorát záda mě bolela už asi od 14ky, to musím nějak rozhýbat. :cry::cry::cry:

Naprosto zoufale. Povedla se mi jen jedna jediná rána. Dlužno přiznat, že ta nejdůležitější:-).

IMG_9883.webp

22.4.2023 • 9j. Kotlina: 45 ran, 13 patů (by mGolf)

V sobotu jsem za přenádherného počasí po práci zaskočil na Kotlinu, kde jsem si zahrál 9 jamek. Bohužel turnaj a dva flajty fíčkařů byli krapet za šneky.
4 pary , 3 bogí, 2 triploně a 1 trojpat . Celkově to nebylo až tak zlé, jak to vypadá.

23.4.2023 • Kotlina: 94 ran, 33 patů (by mGolf)

Zato dneska to bylo nahoru a dolu. Společná hra s Pavlem @PFP a Romanem @RomanL neměla chybu. Počasí sice stálo za prd, ale vynahradila mi to hra s klukama. V jamkovce vyhrál s náskokem Roman, já byl druhý a Pavel v závěsu za mnou. Dlouho to byl vyrovnaný boj. Roman měl drtivý závěr. Spolu s jamkovkou jsme hráli...já poprvé... ŽETONY... dlouho jsem se při hře tak nebavil. Sice jsem prohrál 40 kč , které klukům dlužím ( splatím na Darové 😢) protože mi zůstal žeton VODA. Na spestření hry je to super zábava. Už se těším, až si to zahraji znova.

V pátek dopoledne Konopiště Radecký, jako příprava na nědělní trunaj kvalifikace jamkovky na Černém Mostě.
Po birdie na jedničce už to bylo ve svých kolejích, na dvojce double a korunu tomu dala devítka, co nemám rád, kde jsem to dal za triple. Druhá devítka podobně, ale celkově to bylo za 92. Ale hřiště famozní, krásné ferveje, občas mokřejší a grýny perfektní.
No a v neděli jsem hned na dvojce dal out a na devítce zase out. První devítka se strašně vlekla, před náma trojice šla pomalu, dlouho hledali, dokonce se jednou vracel. Lidi, hrajte raději provize.... Nakonec to bylo za 100 a ani jsem se nedíval na výsledky. Hřiště nic moc, byly zapískované ferveje, grýny dost flekaté. Ale je to začátek sezony;)

I když to výsledné skóre nevypadá špatně, do spokojenosti je daleko. Otevřel jsem to na 1. topinkou do autu ( driverem ), pak se zahrabal na 7. v písku, podobně smutný jen bez písku to bylo na 12., 15. opět vedla přes písek a mizerný čip do dabla. Trefil jsem upocených 6 grýnů, asi 5 férvejí. Jediný o co se dá opřít je patr, což je paradoxně jediná část hry kterou letos prakticky netrénuju, možná přejdu na minigolf :)

1682323634321.webp

1682323617325.webp

Víkend plný golfu v rámci přípravy na Darovou. V sobotu po asi 100 letech na Cínovci, hřiště ještě hodně syrové, zejména greeny, chlupaté, zapískované.
Včera Čertovo Břemeno, hodně podmáčené, ale greeny fajn, jezdilo to docela hezky.
Hra odpovídala začátku sezóny, ale za víkend jsem ztratil jen jeden míček po ráně do outu🤯, jinak bez trestu🤩

Přílohy

• IMG_20230423_101203.webp
    IMG_20230423_101203.webp
    174,2 KB · Zobrazení: 94
  • IMG_20230423_093540.webp
    IMG_20230423_093540.webp
    271,6 KB · Zobrazení: 81
  • IMG_20230423_085413.webp
    IMG_20230423_085413.webp
    102,4 KB · Zobrazení: 87
  • IMG_20230422_094928.webp
    IMG_20230422_094928.webp
    151,2 KB · Zobrazení: 77
  • IMG_20230422_100111.webp
    IMG_20230422_100111.webp
    155,5 KB · Zobrazení: 89
  • IMG_20230422_112250.webp
    IMG_20230422_112250.webp
    170,9 KB · Zobrazení: 111
  • IMG_20230422_124418.webp
    IMG_20230422_124418.webp
    159,7 KB · Zobrazení: 120
Vezmu jedním vrzem minulý týden, kdy jsem zahájil letošní sezónu (krom zcela podmáčeného Motola na konci března, kdy to bylo na holinky, ne na golf).
V bagu s novým nenatrénovaným drivrem (Rogue ST Max) a v listopadu pořízenými železy (ZX5) jsem řádně nadržen vyrazil na 1 popracovní 9ku do Hodkoviček. Kromě pár ran železy a dvou odpalů 3W jsem toho moc netrefil, topinky, tlustý rány, hooky střídaly šlajzy. Pro spoluhráče ve flajtu jsem musel být za pitomce :-). Přitom hřiště v docela dobrém stavu, jen grýny trochu skákaly po nezarostlé aerifikaci. Namlátil jsem tam asi 50 ran a driver jsem ani nevýtahl z bagu. Takovou tužku hned na úvod..., ale neva, letos 1. hra.

Ve čtvrtek cestou do Prahy jsem zaskočil na driving na Černý Most. To už jsem občas něco trefil, ale na výstavku to ještě nebylo. Vytáhl jsem i driver, jako že si dokážu jaký, jsem mačo. Ale prd, byl jsem rád, že jsem to trefil. Dříve jsem driver v bagu už měl, ale byla to taková stará bačkora. Pořízením 3W jsem ji zahodil do garáže. No nic, rány tvaru banánu a délky mé 3ky hybrid, mi potvrdily, že talentem pro hru drivrem opravdu neoplývám.

V pátek jsem se toho v Molitorově nebál, teplo ale větrno, hřiště téměř prázdné. Takže driver dostal velkou šanci se ukázat. Trefil jsem s ním 2 ferveje, ale lepší než žádnou. Většinou brutální zátah a párkrát fade na fervej co doběhl do pravého rafu. Délkou něco mezi hybridem a 3W. Ono to půjde :-) Hru jsem zachraňoval druhými ranami. Ve výsledku má nejlepší molitorovská hra (79, 29 patů, jeden míč, žádná voda, out ani bunker). Další hrou bych měl dostat po čuni, tak uvidím...
Jinak Molitorov v kondici, jak popisovali kluci tady na webu dříve. Ano grýny pomalejši, ale přišly mi konzistentní, seděly mi. Na fervejích jsem moc nebyl, ale šlo se po nich dobře. Obecně mi zde nesedí odpaliště, ale to bude asi moje úchylka. Jsou nerovné co do sklonu, hrbolaté po vymlácených odpalech. To mi přijde škoda. Trocha více snahy, aspoň doplnit pískem záseky po železech a zaválcovat. Pak by to v mých očích poskočilo o hvězdičku výše. Na vloni novém odpališti č. 4 (žluté kameny) jsou díry snad ještě z podzimu :-( Jestli to tu od nich někdo čte, tak prosím použít písek, nikoliv drobný štěrk. Abych jen nekritizoval, líbí se mi, že spojili odpaliště č. 6 v jeden pás (viz foto), rovněž na 14. A nejsou tam ty malá ostrovní odpaliště. Co se týče nových písečných pastí s velkým lomovým kamenem, tak mi to přijde akorát mrhání energie, materiálu a časem všech, co se na tom podíleli. Voda by tam sekla, to jo a hřiště ji bude potřebovat, ale toto?
Chudáci děti nebo začátečníci, co třeba tu 6ku (krátký třípar) hrají více jako banďák po zemi.

20230421_160732.webp 20230421_160910.webp

I když to výsledné skóre nevypadá špatně, do spokojenosti je daleko. Otevřel jsem to na 1. topinkou do autu ( driverem ), pak se zahrabal na 7. v písku, podobně smutný jen bez písku to bylo na 12., 15. opět vedla přes písek a mizerný čip do dabla. Trefil jsem upocených 6 grýnů, asi 5 férvejí. Jediný o co se dá opřít je patr, což je paradoxně jediná část hry kterou letos prakticky netrénuju, možná přejdu na minigolf :)

Zobrazit přílohu 35640
Zobrazit přílohu 35639
Já se poslední dva roky také opírám o patr. Tak až budeš potřebovat parťáka na minigolf, ozvi se mi ;)

Víkend plný golfu v rámci přípravy na Darovou. V sobotu po asi 100 letech na Cínovci, hřiště ještě hodně syrové, zejména greeny, chlupaté, zapískované.
Včera Čertovo Břemeno, hodně podmáčené, ale greeny fajn, jezdilo to docela hezky.
Hra odpovídala začátku sezóny, ale za víkend jsem ztratil jen jeden míček po ráně do outu🤯, jinak bez trestu🤩
docela velkej akční rádius ;)

24.4.2023 • 12j. Hostivař: 57 ran, 20 patů (by mGolf)

IMG_3349.jpeg

Měl jsem odpo úprk z práce, původní plán byl s kamarádem Zbraslav, ale odložili jsme to, tak tréninkově Hostivař. Jinak bych musel zůstat v práci! Jamek jsem šel 18, ale zapisoval jen dvanáctku. Poslední šestku tréninkově, byl jsem tam úplně sám, tak jsem experimentoval... A přišel asi o sedm míčku. :) Jinak, už vím co mě poměrně spolehlivě vytáčí. Povedená první rána na kratších 4-parech. Od grýnu skončím skvělou první ránou 50-70 metrů. A já místo nekomplikované přihrávky na velký grýn to nechám krátký. Následující čip topinka za grýn. Tak ano, pak si řeknu takové sprostci slovo. Místo easy paru po skvělé první ráně zachraňují dabláče. To byla jednička... Pak to ale šlo. Pršelo naštěstí asi jen 15 minut, ale bylo to studený. Hřiště skvělý. Parádní husté ferveje, grýny taky už super - lipoutů jsem měl asi pět. :rolleyes::)

IMG_3343.jpeg IMG_3346.jpeg IMG_3347.jpeg

Upraveno:
Dnes seniorka v Benátkách. Moje hra trošku na houpačce, každou chvíli nefungovalo něco jiného.
A tak když netrefujete grýny v regulaci, tak si musíte pomoci čipama a patováním - což mi fungovalo na 2. devítce 🙈

IMG_8568.webp

Já šel v pátek sám MB, ale kdybys napsal do kalendáře, že půjdeš Molitorov, šel bych se tam "nebát" s tebou... 😉 Škoda...
Stejné jméno i HI (co mi to připomíná ... Tuček, Šlajs, stejné chyby, stejné známky) :)
OK, polepším se. Kalendář je pro mne novinka, nepoužívám, resp. neznám. Nastuduji ;-)

Stav
Uzamčeno.
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom