Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli? (2024)

Dnes po týdnu opět na hřišti. Turnaj na Kotlině. Po práci jsem si šel zahrát, jak jsem doufal hezký golf. Šel jsem druhý flajt, tak jsem předpokládal, že první devítku dáme v dobrém tempu. Delší pauza na svačinku, drink...byla prezentace Italských vín... a druhou bohužel pomalu, protože těch pár posledních flajtů bylo extrémně pomalých. Jaké bylo pro mne překvapení, když jsme i tu první devítku skoro na každou ránu čekali :mad: 4 věkem junioři se singlovými hcp co šli před námi se neskutečně táhli :mad: V ten moment jsem zjistil, že se ze mne stává regulérně starý, zapšklý, nerudný a věčně nasra.....ý dědek :( Bylo mi líto spoluhráčů ve flajtu, že to museli snášet. Moje hra byla jako celou tuto sezónu hrozná. V poli i z týčka děs a běs. Na grýnech jsem byl neskutečně krátký. Jsem zralý na pořádný restart mého já.

1718552970252.webp

Další krásný golfový víkend, jen nevím, proč to vlastně hraju. Mě ten golf fakt vytáčí.
Minulý týden Slapy super. Tak jsme si řekl, že využiji vyhraný voucher a vyrazím na Čertovo břemeno a zkusím ho jednou zahrát dobře.
Ano, prvních šest ran jsem byl skutečně spokojený. Pak jsem přehrál green, na čtyřce utopil dva míčky a bylo po náladě. Na šestce krásný drive a pak poskakuju na green pomocí dalších čtyř ran. Ok, první devítka za 51, to by ještě mohlo jít. Cože vypadalo dobře, až do 12, kde jsem si dal 8 ran. A 13 rozhodla, že moje hra je fakt nesmysl. 12 ran 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ No pak už jsem to nějak doplácal, a dost jsem nadával. Druhá devítka za 63 a návrat do reality. Driver celkem fungoval, končil jsem ve vzdálenostech, kde jsem v životě nebyl. Greeny byly fakt rychlé (na mě), takže bylo těžké to odhadnout. Ale železa si vzala dovolenou, takové s...ky, co jsem hrál, nechápu. Ať už z týčka nebo v poli 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️:vomit::vomit::vomit:
Jinak hřiště fakt dobré, fairwaye měkké, celkem vysekáno, greeny rychlé a pěkné.
A dneska jsem si dal večerní devítku na Líšnici. A já to fakt nechápu. 46 ran, železa trefovaná v pohodě, driver taky fungoval, rovně a daleko. Potěšila mě pětka, druhou na green jsem snad ještě nebyl, bunker shoty mi taky šly. Na šestce jsem si jamku díky zátahu doprava prodloužil snad o 50 metrů 🤣🤣🤣 A abych si ten prodej holí ještě rozmyslel, na devítce mi bylo dopřáno birdie s max. metrový puttem.
Hřiště klasická Líšnice, fairwaye celkem jdou, mimo fairwaye hazard. Ale greeny, neskutečně pomalé, nedojíždělo nic.
Ale jsem spokojen, zase jsem si šel na golf, z čehož mám vždycky radost.

Já si ve chvílích, kdy to prostě nejde vždycky vzpomenu na hlášku trenéra z kultovního filmu s Jimem Caviezelem o Bobby Jonesovi, když suše prohodil ke svému klientovi: " Dej si od golfu měsíc pauzu" a ... " Pak už nezačínej!" 🥴😁

Tak já nevim. V pátek na drivingu to celkem šlo, tak jsem si říkal, že dám dneska v podvečer jednu devítku. 20 minut předem rozehrání na drivingu, asi 50 míčů, různé hole, 45 celkem obstojně trefených, takže spokojenost. Vlezu na hřiště a... no slušná slova nemám, tak radši bez popisu. Asi 80 ran, různé hole a tak 5 hezkých, zbytek hopsálci, co si poskočí 20 metrů a vesele na mě čumí z rafu... Já fakt nevim, jak přenést ty rány z tréninku na drivingu do normální hry.

… Já fakt nevim, jak přenést ty rány z tréninku na drivingu do normální hry.
„Pinkání” na drivingu je, bohužel, po psychické stránce něco jiného než hra na hřišti.

Na drivingu buďto pilujeme techniku - pak se soustředíme na správné provedení nacvičovaného prvku (např. cvičím draw, tak mne zajímá tvar letu míčku a kašlu na vzdálenost …).

Nebo se připravujeme na hru na hřišti. V takovém případě je třeba si buďto vybrat cvičné cíle, na které se snažím hrát, nebo si představíme nějakou jamku (nejlépe dobře známou a oblíbenou) a v „mysli” tuto jamku odehrajeme. To znamená, že si představím odkud na té „jamce” hraju a kam na té „jamce” chci zahrát a pak se tu ránu snažím realizovat.

Pouhým odpalování míčků na drivingu „na zdař bůh” před hrou pouze max. zahřejeme a rozhýbeme tělo. Jenže ono je třeba připravit i hlavu, a k tomu vede výše popsaný způsob.

„Pinkání” na drivingu je, bohužel, po psychické stránce něco jiného než hra na hřišti.

Na drivingu buďto pilujeme techniku - pak se soustředíme na správné provedení nacvičovaného prvku (např. cvičím draw, tak mne zajímá tvar letu míčku a kašlu na vzdálenost …).

Nebo se připravujeme na hru na hřišti. V takovém případě je třeba si buďto vybrat cvičné cíle, na které se snažím hrát, nebo si představíme nějakou jamku (nejlépe dobře známou a oblíbenou) a v „mysli” tuto jamku odehrajeme. To znamená, že si představím odkud na té „jamce” hraju a kam na té „jamce” chci zahrát a pak se tu ránu snažím realizovat.

Pouhým odpalování míčků na drivingu „na zdař bůh” před hrou pouze max. zahřejeme a rozhýbeme tělo. Jenže ono je třeba připravit i hlavu, a k tomu vede výše popsaný způsob.
Mirečku ty máš na každý náš problém nějaké řešení 😂😂👍👍

Mirečku ty máš na každý náš problém nějaké řešení 😂😂👍👍
Chápu, že jsou tu jedinci, kteří mají před hrou jiný způsob mentální přípravy, která se odehrává obvykle na baru v klubovně. 😛

Tak já zrovna sem moc nepíšu, ale dneska je asi správný čas ... hrál jsem dobře a pak blbě. Šel jsem svoji klasickou ranní "odtučňovací" devítku (dneska železo na Kaskádě). Prvních 8 jamek až podezřele dobře (na mě) ... všechno v bogey a 2x par .. a to jsem si to nedělal nějak extra lehký (asi 4x bunker). Začalo to vypadat jako můj asi nejlepší výsledek .. pod 45 ... jako bylo mi to podezřelý, a čekal jsem zradu, ale že to přijde na poslední jamce (mám ji docela rád - 5par) až tak moc, to jsem fakt nečekal ... napsal jsem si 11 ran a rozloučil se s výsledkem, který by se zapsal do mých knih rekordů ... ale i tak 48 ran není k zahození (pro mě teda ... a s "Klapzubou" = 11 už vůbec ne)

* pokud by někoho snad zajímal průběh toho kolapsu tak asi takhle: docela slušný drajv, sice trochu napravo do svahu nad bunker, ale tam je to OK. Většinou teda. Tentokrát stál v cestě malý, malinkatý stromeček. Trefil jsem přesně kmen a ocitl se asi 10m zpátky. Třetí rána naprosto to samý. Ten samý kmínek (vážně jsem na něj nemířil) a zase zpět. Čtvrtou jsem ho konečně minul, trošku přetáhl a přejel fervej .. navíc posun směrem ke greenu nic moc .. Pátá byla na risk (jakože teď to všechno zachráním), ale pochopitelně skončila úplnou jebk*u a ztraceným míčem v bordelu nalevo .. takže to máme šestá trestná a sedmá z toho samýho místa tak nějak dopředu .. nic moc ... osmá trefila green bunker ... devátá ven a dva paty .. "tramtadadá" a píšeme JEDENÁCT :)

Popravdě na tuhle jamku jsem ale na sebe docela dost hrdej, bo to bylo poprvý po mým dubnovým návratu ke golfu, co jsem uvnitř fakt vypěnil. Objevilo se moje zlé alter ego a říkalo mi, abych ten hybrid (který za většinu té katastrofy mohl) rozštípal o nejbližší strom na cucky (už jsem viděl jak se ten grafit ze šaftu štípe na kusy a byla to vcelku lákavá představa). Ale odolal jsem a začal se smát .. následující rána do bunkeru u greenu už mě nemohla vyvést z nálady ... fakt ne ... jestli se "TEN NAHOŘE" dneska rozhodl mě vytočit, tak mu to nějak nevyšlo :) že ho pozdravuju :cool:

... (vážně jsem na něj nemířil) a zase zpět.
Pro nás, amatéry, platí jedno základní pravidlo - pokud něco nechci trefit tak na to ZÁSADNĚ MÍŘÍM 🤭

Pro nás, amatéry, platí jedno základní pravidlo - pokud něco nechci trefit na na to ZÁSADNĚ MÍŘÍM 🤭
:) jako to znam .. ale ten stromek .. jeho kminek byl tak malinkatej, ze jsem ho vubec nebral v potaz .. pravdepodobnost ze ho trefim byla minimalni .. a ze ho trefim tak ciste, ze se mic odrazi primo zpatky jeste mensi ... a pravdepodobnost, ze ho trefim podruhy a zase tak ciste, ze zase primo zpatky to uz si ani neumim predstavit ... to byla takova "haluz", ze uz to ani nahoda byt nemohla ... ;)
Pokud fakt plati pravidlo, ze vesmir musi byt v rovnovaze, tak na vyrovnani tyhle haluze, muselo nekde v galaktickych dalavach necekane explodovat nekolik dosud stabilnich hvezd a vzali sebou sire okoli, vcetne slibne se rozvijejicich civilizaci .. ti hvezdou spaleni chudaci ani netusi, ze za jejich zanikem stala moje malickost mavajici hybridem kousek od Kurimi :):)

Pro nás, amatéry, platí jedno základní pravidlo - pokud něco nechci trefit tak na to ZÁSADNĚ MÍŘÍM 🤭
To si vždycky říkám, namiř na bunker nebo strom, určitě to netrefíš a bude to super. A prdlajs, trefím se na 100%. Když mířím na něco co reálně trefit nechci…

To si vždycky říkám, namiř na bunker nebo strom, určitě to netrefíš a bude to super. A prdlajs, trefím se na 100%. Když mířím na něco co reálně trefit nechci…
To je divný, že už nehraješ na PGA 🤭

To je divný, že už nehraješ na PGA 🤭
Není, možná jen tobě... Píšu, “když mířím na něco, co trefit nechci, tak to dycky trefím. Pro greeny, fairwaie atd to pochopitelně neplatí. Zkoušel jsem si v hlavě nakecat, “fakt ten green trefit nechci i když na něj mířím”, ale tak jednoduchý to není.

Tak já nevim. V pátek na drivingu to celkem šlo, tak jsem si říkal, že dám dneska v podvečer jednu devítku. 20 minut předem rozehrání na drivingu, asi 50 míčů, různé hole, 45 celkem obstojně trefených, takže spokojenost. Vlezu na hřiště a... no slušná slova nemám, tak radši bez popisu. Asi 80 ran, různé hole a tak 5 hezkých, zbytek hopsálci, co si poskočí 20 metrů a vesele na mě čumí z rafu... Já fakt nevim, jak přenést ty rány z tréninku na drivingu do normální hry.
Na drivingu hraješ z rohožky nebo z trávy? Rohožka hodně odpustí (zásahy země před balonem, tlusté rány hluboko do země atd...) Měl jsem s tím z počátku také problémy, ale už se mi to hodně podařilo zlepšit. Na driving už chodím skoro jen tam, kde můžu hrát z trávy. A hodně sleduju, kde zasahuju zem. Např. si zapíchnu týčko 10 cm nad balon jako orientační bod a hlídám si vychylování do strany (swaying) při upswingu (nápřahu). Jsem docela samouk a mám nakoukáno stovky hodin golfové teorie na YT, tak používám nakoukané anglické výrazy. Jestli to vadí, tak předem pardon.

Na drivingu hraješ z rohožky nebo z trávy? Rohožka hodně odpustí (zásahy země před balonem, tlusté rány hluboko do země atd...) Měl jsem s tím z počátku také problémy, ale už se mi to hodně podařilo zlepšit. Na driving už chodím skoro jen tam, kde můžu hrát z trávy. A hodně sleduju, kde zasahuju zem. Např. si zapíchnu týčko 10 cm nad balon jako orientační bod a hlídám si vychylování do strany (swaying) při upswingu (nápřahu). Jsem docela samouk a mám nakoukáno stovky hodin golfové teorie na YT, tak používám nakoukané anglické výrazy. Jestli to vadí, tak předem pardon.
Jo jo, tohle už jsem taky vypozoroval. Když se soustředím na nějakou techniku, tak jsem na rohožce, abych vnímal primárně tělo, jinak se také snažím radši z trávy. Nicméně slušný trénink - debilní hra platí i pro trávu :)

Včera jsem si byl večer obejít 9 jamek na Černém Mostě.
Až na kolaps na 8 , kde jsem krásnou rovnou ranou přestřelil grýn a pak jsem si drbnul, to šlo.
1718947918623.webp

Hřiště je fajn, přijde mi teda už sušší ferveje (na 4 jsem měl drive 244 m), ale stále zelené. Grýny sice byly rozježděné (hrál se tu turnaj disabled) ale byly rychlé a i první grýn, který byl po zimě tragický už je dobrý.
Na hřišti večer minimum lidí.

20240620_182412.webp

Po delší době zase celkem solidní výsledek (z bílých). A to mi utekla 2 birdie o jednu otočku míčku a 1 neproměněným 1m patem 🙈
Jinak mi evidentně svědčí svižné tempo v celkem teplém počasí (18 jamek za 2h 36min je asi slušné tempo - asi i můj rekord 🤭).
Driver - průměr, železa - průměr, wedge - velmi dobrý nadprůměr, patr - vyšší průměr.
Takhle by se mi ten golf líbil. 🤔

IMG_0001.jpeg
IMG_0002.jpeg

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom