Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli? (2024)

Beřovická sedmička, po první ráně, jakoby tam ten parchant nemohl spadnout. Tak “jenom” berdie😁
IMG_3363.webp

Dneska hodinky poprve v akci a zaroven na nove hristi pro mne. Mel jsem jenom hodku, tak jsem zkusil akademii na Vinori. Krome par topinek to bylo fajn a bez ztraty micku 🙂 Chvilku trvalo nez jsem se zorientoval. Silene foukalo ale citil jsem se fajn. Vysledek nic moc, ale bylo to na pohodu. Bavilo me to a to je hlavni.
1000016361.webp

Dnes poprvé turnajově Hořehledy pod 50.🍀
Ladies Tour 2024 - 47 ran (26STB) a vítězství. Byla to neskutečná hra. Stále jsem čekala, kdy rána nevyjde. Jednou za hranicí hřiště, dva písky. Nádherně zahraný dlouhý odpal na 9.
Krásné letní počasí, velmi pozitivní flajt. Děkuji Blance a Lucii.
Ty tréninky s Jirkou Šimonkem a @mkopcak se vyplácí. 👍 👏

Turnaj v Lipe, hriste po nocnim desti mokre, obcas voda i na odpalisti. Gryny rychle, ale prvni dva spatne (flekate). Jinak vystrihane hriste, takze probelm pri hledani nebyl.d
Dost teda foukalo, ale neprselo.
Konecne se mi sesla hra, kdy jsem nemel zadnou tragickou jamku, pouze dva dablace, jinak pary a bogies. A konecnych 85 je na mne super. A naladil jsem se pred golfovym zajezdem pristi tyden.
20240622_111329.jpg

Potvrdil jsem "formu" z Grabštejna. Startovali jsme ze 13., 163m na rozehrání v 5h ráno nic moc. Na další jsem vymetl 2x bankr a zapsal triple, na 16. to poslal do vody - jak jinak než shank, na 17. zariskoval a zahrál drive až za vodu, birdie. 18. opět super drive, 126m na tyč, shank do vody, drop, shank do vody, podobně poslední jamka - 12. 110m na tyč a opět shank do bunkru. Prostě železa letos nejdou, ani trénink nepomáha, čím víc beru lekce, tím horší to je. Nějak jsem to doklepal, sem tam par. Ještě v klubovně jsem odhlásil mid tour za týden v Lípě, nemá smysl tam jezdit.
I tak zatím můj turnajový top letos - 27 stb. takže pomalu se to zlepšuje :)

I přes start ve 4:51 byl turnaj plně obsazený - 80 lidí, nevadilo by mi hrát turnaje třeba od 6-7h, nezabere to pak celý den.
I driving byl před 4h velmi slušně zaplněný.

Hřiště je v top stavu, není tomu co vytknout, grýny perfektní.

1719136987060.webp

Včera to bylo ok, kromě 3x tripl na pětiparech by si nebylo na co stěžovat. 27 patů - četl i hrál jsem to super, na mě dobrých 84 ran.
Dnes jsem četl paty dobře, ale hrál slabě, vše zůstávalo o otočku krátké - 34 a celkem 88. Dost bunkerů, z nich parádní hra. Ráno bylo fakt zajímavé, zaspal jsem o hodinu a za 22 minut jsem stihl rychlou sprchu, wc, pochopitelně žádnou snídani ani kafe a dojet 11 km na Zličín pro parťáka. Při tomhle ránu ta hra vlastně ušla😉

Dnes jsem se probudil v 5.30 hod a rozhodl se, že se půjdu projít na Kotlinu. Celé dopoledne bylo zarezervováno. Dokázal jsem se nacpat v 10.50 hod. Nakonec jsem tam byl sám, protože nikdo nedorazil. A podle lidí to vypadalo, že takových bylo víc. Hlavně, že si zabukujou teetime a potom se na to vykašlou.
Bohužel, jsem měl peška. Přede mnou dvojice po starších dam a s nimi jejich stejně starý badygard :D Za celou devítku, co jsem jim dýchal na záda a čekal na každou ránu je nenapadlo mne pustit před sebe. Díky mé zenové přípravě a dechovým cvičením, jsem to ustál bez ztráty kytičky :D.
Hřiště je nádherné. Prudké lijáky a kroupy se vyhnuly obloukem. Jsou nádherně posekány ferveje a rafy cca 5 cm. Zato džahíry jsou skoro všude nehratelné, a hlavně i nehledatelné. V rybníkách je vody po okraj. Utopil jsem v nich 4 míčky :(. Greeny jsou docela měkké, takže dokázaly i podržet. Rychlost solidní průměr.
No a mojí hře. Povedla se mi excelentně zahrát 11 jamka. Driver 215 m vlevo na kraj rafu. Míček zůstal pěkně natýčkovaný ;) potom 4 železo těsně kolem stromů na 90 m do greenu. No a nakonec P cca 3m k fangly a pat na střed jamky. Hodně dlouho jsem nezahrál jamku tak hezky. Samozřejmě jsem se chválil dostatečnou dobu :D
Celkově jsem byl spokojený se všemi atributy mé místy nedokonalé hry.
38 stb jsem hodně dlouhou dobu nezahrál ;)

1719154830053.webp

Dnes poprvé turnajově Hořehledy pod 50.🍀
Ladies Tour 2024 - 47 ran (26STB) a vítězství. Byla to neskutečná hra. Stále jsem čekala, kdy rána nevyjde. Jednou za hranicí hřiště, dva písky. Nádherně zahraný dlouhý odpal na 9.
Krásné letní počasí, velmi pozitivní flajt. Děkuji Blance a Lucii.
Ty tréninky s Jirkou Šimonkem a @mkopcak se vyplácí. 👍 👏
Velká gratulace k pěknému výsledku na hřišti a samozřejmě k vítězství v turnaji Týnko ;) @kristyna

Dnes zahájen cilený trénink na víkendovou MID&Senior Tour. A protože senioři chodí ze žlutých, tak jsem to také šel ze žlutých. Přeci jen to hřiště je pak na některých jamkách „trošku” jiné.
Nicméně docela dost foukalo (místy až o dvě hole) a nějak jsem díky tomu netrefoval grýny 🤨. Ale hru zachraňovaly wedge a patr (tedy s výjimkou 4.jamky, kde chvilka nesoustředění znamenala trojpat 😡) - celkem 26 patů je, myslím, dost dobré číslo.
Co musím pochválit, tak byla konstantní rychlost na všech grýnech (navíc se mi evidentně greenkeeper trefil rychlostí do tempa 🤭) a to i na @macdav kritizované 1. a 2. (ano jsou tam fleky, ale na mou hru to vliv nemělo).
Nakonec jsem to tedy šel stejně jako v pátek z bílých, takže 77. Ale hru opravdu hodně ovlivňoval vítr.
Tak snad forma vydrží až přes víkend.

IMG_0013.webp

1000016398.webp

Dneska skvela hra jen na pohodu s kolegou. Vysledek minimalne zkresleny, totiz jsem vyuzil mulligana na 7ce po spatnem odpalu :) Takze by to bylo 2 navic.
Od 4ky jsem trefoval ferveje, docela to litalo jak by melo, patovani vetisnou 2paty, takze v poradku. Zadne kraviny ci ruzne experimenty, byl jsem v klidu. A vida, slo to. Od 4ky opravdu pekny vysledek na mne 😁 sebepochvala dulezita 😆
Snad to vydrzi dal a doufam, ze to dam pak i v turnaji a snizim HI.

Upraveno moderátorem:
28.6.2024 • 9j. Hořehledy: 49 ran, 18 patů (by mGolf)

IMG_7667.jpeg

První hra s novými železy Takomo 101T, vyzkoušené všechny od 4i až po P. A jsou skvělé. Resp skóre tomu nenapovída, nicméně ty chyby dneska až na osmičku, kterou jsem prostě odflakl, jsou spíše způsobené určitým nezvykem, jak a co a kam s jinou trajektorii dobíhá na hřišti, které mám nachozene.

Oproti Ping G30 mají určitě nižší trajektorii ran. A taky jak ty pingy hraju 7 let, tak prostě ten návyk na určitý kontakt s míčkem je tady jiný. Jakoby tlumenější. Vzdálenost plus mínus sedí, ale je to trochu jiné, musíme se vzájemně víc poznat. Vzhledově jsou určitě užší a až asi na jednu ránu dle dneška díky pocitově nečekaně těžší hlavě dobře trefitelne. Pořád mám problémy se zády, takže to moc nervu (alespoň pocitově) a směr to drží.

Na driving jsem před první hrou chtěl - nicméně v tom pařáku a úprku z Prahy jsem se na to - víteco. Moc daleko od recepce v Hoře. Šel jsem místo toho na smažák a Plzeň. Chtěl jsem hlavně s tím obejít devítku - prostě hezky při hře, pěkně hned na ostro. A víte co? Jsou prostě nádherný a boží !! 🥰

A zítra je teda vezmu na turnaj! :) Jaképak copak! Držte palce, kamarádi!

IMG_7662.jpeg IMG_7661.jpeg IMG_7660.jpeg

Upraveno:
Oproti Ping G30 mají určitě nižší trajektorii ran.
Tak jednak může jít o to, že mají třeba jiný loft.
Ale pokud jsou těžší „do hlavy", tak by naopak měly pomáhat míčku do vzduchu, ale na druhou stranu to zase může být kompenzováno jinou charakteristikou šaftu.

A v neposlední řadě to může být i tím, že díky „šetření" zad šviháš méně strmě a míček spíš zametáš, než abys ho tlačil proti zemi.

Tak ať to lítá 👍

Hrál jsem celkem dobře. Patoval na 💩.
Zahrál jsem 5 (slovy PĚT) trojpatů 😡
Navíc dva paty do birdie vyhodily lipouty. 🙈

Jinak fungovaly hlavně železa do grýnů.
Takže vzhledem k totální absenci patování je 78 ran vlastně ještě dobrý výsledek 🤨

IMG_0027.webp

Včera jsem si chtěl vzít na turnaji zpět to, co jsem před týdnem nechal na Albatrossu. Povedlo se to i přes ostudný triple na 9. Celý den jsem nevyhodil drive hůře než pár metrů od ferveje až na devítku, hook doprava sice zůstal po tanci v korunách stromů ve hře, ale díky kmenu to nešlo vyhrát dál než pár metrů do rafu, ok vezmu dřevu a dostanu to za vodu, topina jen pár metrů dopředu, ok tak hybrid, leželo to zase v rafu, tentokrát lépe trefený ale škrtlo to o střechu toho domečku u vody a utopilo se.

Trochu štětí jsem měl na poslední jamce, kdy jsem skončil v písku jen pár cm od stop někoho, kdo tam byl přede mnou.

20240630_141354.webp

1719818909866.webp

29.6.2024 • Hořehledy: 98 ran, 36 patů (by mGolf)

Hore 2906.png

Na sobotním turnaji, na který jsem se moc těšil, jsem si pěkně dokázal, že skutečně není všechno zlato, co se třpytí. :-D Když kouknete na tu skóru, tak vidíte tu jízdu po hlavní ulicí pekla. Zmar, zoufalství a utrpení. :) Hrál se turnaj v Hoře, na 18j, Canon, šli jsme od trojky. 56 hráčů, hodně zdvojených flajtů - ale to jsem věděl a počítal s tím, že se to potáhne. No, táhlo se to pro mě fest v tom brutálním vedru, co bylo v sobotu...tak jsme si to užívali 5,5 hod. Na druhou stranu, byla sociálně pohoda - pivo i nealko k dispozici, prima lidi taky... turnaj ani hřiště za můj výsledek nemůže. První devítka ještě světlé okamžiky střídaly ty horší...nová železa byla plus minus v pohodě, ale na tu krátkou hru jsem se postupně soustředil míň a míň a přepadala mě větší a větší - frustrace vystřídaná odevzdaností. Podle toho ta druhá devítka vypadala. Byl jsem skutečně unavený a ukázalo se, že na ta záda je ještě 18 jamek teď moc, 9 jakžtakž jde, 18... o dva dny později a jsem rád, že jsem dneska došel do práce. :( Ale je to lepší, než před 14 dny, tak snad to už půjde. Pod 100 to bylo. Hranice hanby mě tedy ještě někdy pořád čeká, jen jestli jsem si tu turnajovou 100 neměl letos raději už odbýt! Hm, hm...

Jinak má nádherná nová železa - s těmi se mi hrálo fakt dobře a jsou pro mě zatím hezčí a hezčí - tak jedna komplikace, ty nové gripy oproti mým předchozím CP2 mají Lamkin Crossline 58R - no a bez rukavic mám "sedřenou" levou dlaň. Tzn. na té druhé devítce se mi už nechtělo to ani do té ruky brát a hrát s tím. Člověk s těmi měkčími gripy odvykne na tenhle šmirgl. Ta druhá devítka "bolela", jak záda, tak ruce - prostě zábava. Takže, doma jsme vytáhl zatím nepoužitou rukavici a za b - objednal jsem si z Temu CP2 a trošku si, až to přijde, zaexperimentujeme. :) (přinejhorším s prosíkem to pak za dalších n tisíc nechám udělat profíky). :up:

Jinak bych chtěl vypíchnout výkon @mkopcak - ten samý turnaj vyhrál, 79 ran! Btw. z jedné jamky přitíhl za obě kola 7 ran (+6 a +1). Hádejte, z jaké? :):p

Turnaj jinak byl vydařený, hřiště dobré, i když už místy tvrdší, ale pořád převážně zelené. Grýny připravené na jedničku. Díky P.Majerovi z PGL za jeho turnaj, bylo to fajn. To že jsem zahrál jak kopyto, je pouze moje neumětelství. Příště to bude lepší! :)

IMG_7669.jpeg

Foto j.4 při cestě zpět z drajvingu ke klubovně někdy kolem 8 ráno. To bylo ještě pro mě krásně na světě a na turnaj jsem se těšil - což tak za 3 hodiny se dost změnilo. :-D

Upraveno:
29.6.2024 • Hořehledy: 98 ran, 36 patů (by mGolf)

Zobrazit přílohu 44283

Na sobotním turnaji, na který jsem se moc těšil, jsem si pěkně dokázal, že skutečněnení všechno zlato, co se třpytí. :-D Když kouknete na tu skóru, tak vidíte tu jízdu za hlavní ulicí pekla. Zmar, zoufalství a utrpení. :) Hrál se turnaj v Hoře, na 18j, Canon, šli jsme od trojky. 56 hráčů, hodně z dvojených flajtů - ale to jsem věděl, a počítal s tím, že se to potáhne. No, táhlo, turnaje tom brutálním vedru, co bylo v sobotu...tak jsme si to užívali 5,5 hod. Na druhou stranu, byla sociálně pohoda - pivo i nealko k dispozici, prima lidi taky... za to to nemůže. První devítka ještě světlé okamžiky střídaly ty horší...nová železa byla plus minus v pohodě, ale na tu krátkou hru jsem se postupně soustředil míň a míň a přepadala mě větší a větší - frustrace vystřídaná odevzdaností. Podle toho ta druhá devítka vypadala. Byl jsem skutečně unavený a ukázalo se, že na ta záda je ještě 18 jamek teď moc, 9 jakžtakž jde, 18... o dva dny později a jsem rád, že jsem došel do práce. :( Ale je to lepší, než před 14 dny, tak snad to už půjde. Pod 100 to bylo. Hranice hanby mě tedy ještě někdy zase čeká.

Jinak má nádherná nová železa - s těmi se mi hrálo fakt dobře a jsou pro mě zatím hezčí a hezčí - tak jedna komplikace, ty nové gripy oproti mým předchozím CP2 mají Lamkin Crossline 58R - no a bez rukavic mám sedřenou levou ruku. Tzn. na té druhé devítce se mi už nechtělo to ani do té ruky brát a hrát s tím. Člověk s těmi měkčími gripy odvykne na tenhle šmirgl. Ta druhá devítka "bolela", jak záda, tak ruce - prostě zábava. Takže, doma jsme vytáhl zatím nepoužitou rukavici a za b - objednal jsem si z temu CP2 a trošku si, až to přijde, zaexperimentujeme. :) (přinejhorším s prosíkem to pak za dalších n tisíc nechám udělat profíky). :up:

Jinak bych chtěl vypíchnout výkon @mkopcak - ten samý turnaj vyhrál, 79 ran! Btw. z jedné jamky přitíhl za obě kola 7 ran (+6 a +1). Hádejte, z jaké? :):p

Turnaj jinak byl vydařený, hřiště dobré, i když už místy tvrdší, ale pořád převážně zelené. Grýny připravené na jedničku. Díky P.Majerovi z PGL za jeho turnaj, bylo to fajn. To že jsem zahrál jak kopyto, je pouze moje neumětelství. Příště to bude lepší! :)

Zobrazit přílohu 44281

Foto j.4 při cestě zpět z drajvingu ke klubovně někdy kolem 8 ráno. To bylo ještě pro mě krásně na světě a na turnaj jsem se těšil - což tak za 3 hodiny se dost změnilo. :-D
Ty jo, tak nejsem sám koho bolí záda. Já bych dal ale jen první dvě jamky. K Martinovi, že by to byla sedmička?

Trochu štětí jsem měl na poslední jamce, kdy jsem skončil v písku jen pár cm od stop někoho, kdo tam byl přede mnou.

Zobrazit přílohu 44274
Za tohle bych při golfu i vraždil 😡

Co je to za deb*la, který není schopen po sobě uhrabat stopy v bankru?
Kéž by mu pokaždé v banku zůstal míček ve stejných stopách po nějakém jiném tro*lovi.

A to je jedna z věcí, kterou pravidla také neřeší.

Včera jsme zkusili ten Karlštejn za litr, dost foukalo, takže jamky do větru byly výzva, např. 6. do větru přes 200m - nicméně brácha tam ze žlutých zahrál svoje první eso, takže máme v rodině už 3.
Stav hřiště byl takový divný, na odpalištích jetel, ferveje sušší, grýny na místní poměry pomalé, bunkry nemá smysl popisovat, to každý ví jaké tam jsou. Nicméně tam skoro nikdo nebyl, takže pohoda.
Ještě bych dodal, že mají absolutně tragické míčky na drivingu, to jsou nějaké staré kameny, ohoblované na kost, takže to ve vzduchu neuvěřitelně plave, mění směr, nebo vůbec nenastoupá :)
Oproti minulému roku ta kvalita podle mě docela klesla, uvidíme, chystáme se tam ještě několikrát, tak snad to bude lepší. Shodli jsme se, že Karlštejn nemá oproti Beřovicích lepšího ( co se stavu hřiště týče ) nic.

Já si šel pro +10 nejhůř ale na poslední jamce jsem drive poslal vlevo, jamku si brutálně prodloužil, zapsal první dabl a o ránu nesplnil + na první devítce jsem 4x zahrál trojpat při trefenén grýnu.

1719985652532.webp

V neděli jsem na druhé devítce trefil 100% fervejí, ze včera tu mám opačný extrém, jedinou trefenou za celou hru. K tomu zapískované a prořezané grýny a stejně o 3 rány lépe.
Není potřeba trefit fervej, stačí být ve hře :)

1720071698212.webp

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom