Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli? (2024)

Rodinná dovolená vedla kolem malého golfového hřiště (9 jamek) https://przytokgolfresort.pl/ Do kufru se vešel jen poloprázdnej bag se sedmičkou, PW, SW a puttrem. Vyrazil jsem ráno hned na devátou. Na recepci nikdo ani v 9:05. Na konci první jamky jsem se ohlížel a stále v recepci nikdo (to bylo cca 9:15).

Hřiště krátké, na první pohled celkem pěkné. Fairwaye posekané. Bunkery zarostlé. Greeny zrovna zapískované (resp. hotová pískoviště). Volným tempem za hodinku a půl hotovo.

Čtyři hole v bagu = žádné velké rozmýšlení jestli hrát PW, 9 nebo 8, takže jsem i přes bídnej stav greenů hrál na mě docela parádně, a to 48 ran.

Přílohy

• IMG_6180.webp
    IMG_6180.webp
    121,7 KB · Zobrazení: 70
  • IMG_6181.webp
    IMG_6181.webp
    216,3 KB · Zobrazení: 75
  • IMG_6182.webp
    IMG_6182.webp
    196,3 KB · Zobrazení: 67
  • IMG_6186.webp
    IMG_6186.webp
    214,5 KB · Zobrazení: 86
  • IMG_6188.webp
    IMG_6188.webp
    133,9 KB · Zobrazení: 79
  • IMG_6190.webp
    IMG_6190.webp
    215,2 KB · Zobrazení: 63
  • IMG_6191.webp
    IMG_6191.webp
    167,3 KB · Zobrazení: 80
Upraveno:
Po 14 dnech opět na golfu. Stýskalo se mi po něm ;) Hra na mém domovském hřišti Kotlina Terezín. Hřiště je ve velmi dobré kondici. Krásně posekané. Rafy, i když jsou jen asi 5-8 cm vysoké, tak jsou neskutečně kousavé. Hlavně u greenů. Ty jsou krásné a i dost rychlé. Dokonce i díky dešťům jsou měkčí, takže docela držely. Co jsem posadil na green, tak tam také zůstalo.
K mé hře mohu říci jenom to, že po krásném začátku jsem se druhou devítku trochu trápil v poli. Hodně celou dobu silně foukalo, tak třeba jamka 6 v tom protivětru byla tak o 80 metrů delší :D Dostřelit na jamce 3 na ostrov vyžadovalo hezky trefené dřevo ;)

1720197983535.webp

Pokud by se chtěl zítra ke mě někdo přidat, tak mám teetime v 9,30 hod. Jako můj host sleva asi 30 procent ;)

1000017229.webp

Premierova navsteva kralovstvi Horehled pri turnaji :D
Hra dobra nez zacinaly jamky do kopce a z kopce. :) Takze prvni 3 jeste ok a pak to slo do haje 🤣 a zhorseni HI :vomit: Treba druha navsteva bude lepsi a udelam si jeste nekdy vylet. Kazdopadne flajt byl pohodovy :up:
1000017227.webp

6.7.2024 • 9j. Hořehledy: 46 ran, 17 patů (by mGolf)

IMG_7711.jpeg

Odvoz @kristyna na trénink, takže devítka s Honzíkem v mezičase. A výsledkově v pohodě, po roce a půl jsem poprvé hrál v rukavici - hele a není to spatný. Přijde mi to docela i dobrý - možná ty gripy teda měnit ještě chvíli nebudu ná nových železech :)) Ten golf je příšerný sport. :-D jsem rád, že zada vydržela. Snad to tak bude dál a ty rehabilitace a tejpy pomůžou i trvale.

Hořehledy teď naprosto v parádním stavu. Skáče to, ale pořád zelený a naprosto parádní grýny. ⛳ Tohle je pro mě i argument, proč i přes léto letos nejezdit moc jinam. Prostě je to hřiště v kombinaci s dešti, sekáním robutkama podle mě v nejlepším stavu, co jsem za ta léta zažil. Přes léto, nás začátku, takovýto stav nepamatuji. :up: Díky @mkopcak tobě a tvýmu týmu! Skvělá práce!

IMG_7704.jpeg IMG_7706.jpeg

Upraveno:
Tak jsem dneska strávil překrásný den se svým věrným a milujícím přítelem ;) Ano, byl jsem na Kotlině hrát golf :D Změna tréninkových rituálů přináší ovoce. Muller ze Žernosek je vynikající :D a cítím se po něm nepřemožitelně :up:
Hra byla podobná jako včera. Žádný zázrak to nebyl, ale hrál jsem vlastně na sebe. První devítka ještě za přijatelného počasí. Zato ta druhá v hnusném vedru bez větru. Zítra mne má postarší kamarádka ukecala na texas. Pokud před hrou poctivě potrénuji s Mullerem ze Žernosek, tak to bude boží výsledek.
1720286236359.webp

Všem hezký zbytek víkendu ;)

Tak jsem dneska strávil překrásný den se svým věrným a milujícím přítelem ;) Ano, byl jsem na Kotlině hrát golf :D Změna tréninkových rituálů přináší ovoce. Muller ze Žernosek je vynikající :D a cítím se po něm nepřemožitelně :up:
Hra byla podobná jako včera. Žádný zázrak to nebyl, ale hrál jsem vlastně na sebe. První devítka ještě za přijatelného počasí. Zato ta druhá v hnusném vedru bez větru. Zítra mne má postarší kamarádka ukecala na texas. Pokud před hrou poctivě potrénuji s Mullerem ze Žernosek, tak to bude boží výsledek.
Zobrazit přílohu 44350
Všem hezký zbytek víkendu ;)
Takže změna trenéra ze Zeleného na žernoseckého Müllera? 🤭

Tak dnes včera avizovaný texas s mojí 70 letou kamarádkou na Kotlině. Konzultace s trenérem Mullerem před hrou byla velmi intenzivní ;) Bohužel pořekadlo do třetice všeho dobrého u mne narazilo :oops: Po dvou hrách, kdy jsem nebyl až tak darebnej, jsem si dnes vybíral jen ty špatné rány. Nebýt Zdeničky, tak jsme skončily poslední, a ne předposlední :up: Zachraňovala nás v poli i na greenu. Nakonec 85 ran stačilo o ránu na 10 místo :D Na první místo bylo potřeba 68 ran :up:
Měl jsem pár opravdu hezkých ran z týčka a v poli. Ale opravdu jen pár :confused: Paty krátký a vyhozený. Prostě dnes jsem byl Šulin se vším všudy :D
Uvidíme, kdy se zase dostanu na golf. Asi zas až za 14 dní, až budu mít volný víkend.
Užívejte si prázdnin a golfu :)

7.7.2024 • 9j. Rožnov pod Radh.: 37 ran, 14 patů, 37stbl (by mGolf)
Screenshot_20240707-185103~2.webp

Jsem s rodinou na týdenní dovolené v Čeladné takže volba byla jasná - hole sebou 😉. Více jak týden jsem kvůli bolesti zad nehrál, proto jsem se rozhodl zkusit nejdříve devítku v Rožnově.
Snažil jsem se švihat lehce, což se celkem dařilo. Jediný co opravdu nefungovalo byl drajvr, první FW jsem trefil až na osmičce 🙄.
Zachňovaly mě přátelské rafy a opravdu nadprůměrná krátká hra. Škoda jen že jsem ze čtyř berdi šancí využil jen jednu.
Každopádně super výsledek, záda snad drží 👍

Dnes první prázdninový golf, s @requo a s Honzíkem. Zvažoval jsme, jestli kvůli dešti půjdeme, ale chuť zvítězila a udělali jsme dobře. Trochu pršelo jen asi dvě jamky. Na hřišti v Hořehledech bylo jen několik hráčů a tak jsme nakonec hráli devítku dvakrát. A jak jsme hráli? Je třeba nás pochválit. Honzík má delší hole a začal pálit dlouhé rány, hřiště za 133, jeden par na dvojce. Michal hrál tak na sebe. Šetřil záda. A já hrála vyrovnané obě devítky, z toho mam radost. Po včerejším tréninku s Jirkou Šimonkem jsem dnes trénovala další hole, podržela mě dnes devítka (tou jsem do včerejška vůbec nehrála) a více šancí jsem dala S. Celkem 102ran. Jen jeden par, ale o to nešlo. 🍀
Prožili jsme pohodové odpoledne a odměnili jsme se místní klobáskou. 👍

Přílohy

• IMG_7776.webp
    IMG_7776.webp
    149 KB · Zobrazení: 55
  • IMG_7777.webp
    IMG_7777.webp
    121,3 KB · Zobrazení: 55
Dnes seniorka v Benátkach.
Hřiště celkem vyschlé, ferveje jsou plné jetele, občas není skoro poznat kde končí fervej a začíná rough 🤨
Grýny měkčí, ale občas skákavé a hlavně šíleně pomalé, takže jsem na grýnech nechal min. 6 ran (3x trojput a min. 3 nedohrané paty, které směřovaly do jamky 😡). 36 patů opravdu není k chlubení 🙈.
Prvních 15 jamek celkem OK hra v poli a do grýnu (12 GIR) , z týčka to bylo horší.

ALE - po 15. jamce nějaký výpadek koncentrace a zatímco prvních 15 jamek jsem šel +3, tak poslední 3 jamky za +4 😡.

Screenshot_20240708-185640.webp

Dnes má premiéra na Ostravici, kde mi byl velice milým a ochotným průvodcem @Henry.
Ačkoliv se snažil ochránit mě dobře míněnými radami od problémů seč mu síly stačily, při mé dnešní formě to nestačilo 🙄😀.
Problémy s drajvrem ze včerejška pokračovaly což v kombinaci s pouze průměrnou krátkou hrou neumožnilo lepší výsledek.
Hřiště rozhodně není jednoduché, ale v parádním stavu. Rychlost grynů průměrná, bohužel jsem se s ní až do konce nesžil a většina patů byla krátká 🥺.
Škoda že to mám tak daleko, ale určitě se rád vrátím👍.
Ještě jednou děkuji @Henry za parádní den na golfu 👍😀👋.

Dnes jsem mel chut napravit turnajovou tragedii z patku, tak jsem vyrazil na Zbraslav. Na prvnich jamkach jsem nechal nejake paty navic. Od druhe poloviny trojky jsem se dostal do nejake nepohody. Jenom jsem maval rukami, svih byl celkem divny a trosku jsem prevzal od spoluhracu topnute micky a celkove uspechane rany. To trvalo az do konce 5ky, kde jsem se snazil se trosku uklidnit a rozdychat to.

Rikam si, jsou jeste 4 jamky do konce, kdyz se soustredim a uklidim se, mam jeste sanci zabodovat. To se na stesti i stalo a diky 14 bodum na 4 jamkach jsem uhral 22 stb a vratil jsem se na HI kde jsem tento rok zacinal 😄 Staci obcas to jenom nevzdat 😉
1000017314.webp

Já dnes po již zde zmiňované polské golfové expedici přece jen vyrazil na seniorku na Kácov, mám to hřiště rád, potřeboval jsem využít i kredit přes ČGK........ale nebyl to úplně dobrej nápad:(. Doznívající "polská" únava a tropické vedro vykonaly své a víceméně jsem se hřištěm jen proploužil a vzýval blížící se konec hry.....Jen jeden par, tři bogey...a zbytek šrot se dvěma škrty:vomit:. To si to nádherné hřiště, které bylo dnes v absolutním topu:up::up: nezasloužilo.........

9.7.2024 • Hostivař: 83 ran, 37 patů (by mGolf)

IMG_7723.jpeg

Když vynechám driver, je to výsledkově většinou statisticky lepší. Bohužel patování vynechat nejde! Ale to se poddá! Už vím! Nutně potřebuju pochopitelně nový putter, aby si tenhle chvíli odpočinul. Nová železa dnes excelovala. Snad jim to dlouho vydrží. Jo a o té poslední jamce vím. Když by někdo chtěl bejt vtipnej, ať si to zavčasu dobře rozmyslí! :)

Hostivař v topu. Uklidňující 🍺 před hrou po práci tentokráte pomohlo. Na 8. jamce se opravuje bunker u grýnu a na 11 je u odpaliště nová designová potvora, viz foto - možná už dýl, chvíli jsem tam teď nebyl.

IMG_7715.jpeg IMG_7716.jpeg IMG_7717.jpeg IMG_7718.jpeg IMG_7719.jpeg IMG_7720.jpeg IMG_7722.jpeg

Podvečerní Motol, teplota pře 30°C. Nařídil jsem si být pozitivní, ale nejde to. Hrál jsem nah...
Honil jsem se po kotárech, jednou netrefil drive, pak příhru. Ani jedna povedená jamka. S patrem jsem si rozuměl jak s manželkou před rozvodem. Když už se mi podařilo trefit grýn v reguli, tak tam vyseknu 4pat, to jako fakt, na 3ce. Odcházel jsem ze hřiště jak zpráskaný pes. Ale na příští hru se těším, horší to snad nebude.
Ukázka z 9. jamky. Šlajs pod stromky v pravo, výklep doběhl do lesa vlevo, následný výklep jediný zažil fervej, abych z ní netrefil na 85m grýn. Příhra, OK, na metr k tyči a jak jinak, 2 paty k pobavení vietnamské komunity na tribuně.
Aspoň že večer vyhrála Espaňa :-)

1720612920048.webp

Už jsem to nevydržel a risknul to, záda nezáda. Takže dnes odpoledne devítku Hořehledy s mladším synem (16let), aby se naučil chovat na hřišti a zkusil hru. Jasně že to byla výmluva 😆, potřeboval jsem už vzít hole do ruky. Půl hodinka zkušebně na drivingu a záda drží. Jednička za +1, takže za mě super. Na dvojku jsem si přes vodu vybral nejošklivější míč co jsem našel, aby mne ta ztráta tak nebolela. A zrovna krásná rána na dva metry k jamce a jednopat. První birdie je na světě a o ostatní už vlastně to odpoledne ani moc nešlo. Na to, že jsem jsem naposledy hrál před šesti týdny, to bylo super. Topinka jen párkrát a žádný větší průser. Jen na sedmičce jsem mohl být druhou na greenu, ale nějak fouklo či co a byl jsem u Martina @mkopcak na zahradě. Protože špatně odhaduji vzdálenosti, zkoušel jsem aplikaci Golf Pad, využíval na měření a rychle si zvykám. Jen jsem první část zadával špatně hole a rány, ale potom už to šlo. Hřiště v super stavu, díky Martine. 👍
Teď ještě doufat, že ráno vstanu z postele normálně a ne po čtyřech 🤣

VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom