Poslední
  • Prohlížíte si 19.jamku jako neregistrovaný uživatel s omezeným přístupem.
    Pro vytvoření nových témat, přístupu do neveřejných částí fóra, možností reakcí atp. se zdarma zaregistrujte nebo se přihlašte.

Jak jste naposledy hráli? (2024)

Poslední dobou to celkem lepí...

Obrázek1.webp

Včera odpoledne jsem si dal jednu devítku v Hořehledech, poprvé dohromady se synem. O nějaké hře se moc mluvit nedá, on přiskakuje po metrech (byť pár pěkných ran měl, to zase jo) a já jsem kopyto, ale nakonec o to ani nešlo, užil jsem si to a on snad taky. Co mě celkem překvapilo, byla obsazenost hřiště - skoro nikdo tam nebyl... Počasí v podstatě ideál, žádné velké vedro a přesto jsme potkali jen několik dalších hráčů. Ale aspoň jsme nemuseli řešit nějak extra tempo, pustili jsme jednoho singlistu a pak už za námi nikdo nebyl.

Jelikož nemám auto, tak jsem se musel přizpůsobit. Zabalil jsem do malého bagu na záda železa a puter. Šel do práce a cestou na závoz vyzvedl hole doma. Udělal jsem závoz a v 6.15 hod jsem vyrazil na jamku 1 na Kotlině. Takto brzký teetime je super. Rosa, vycházející slunce...moc jsem toho neviděl při hře proti němu :D a boží klid. Na druhou devítku se tam pár jedinců objevilo. Od 9 hod startoval turnaj, a já hrál v tu chvíli svoji poslední ránu do greenu ;) Nechci se chlubit, ale šel jsem tou nejkratší cestou po fervejích co to jde. 12 trefených fervejí ze 14 je super. Hodně dlouho mi nechodily železa tak pěkně. Mimo asi 3 ran, topinky, to byly nádherné rány. Asi si nechám jen železa a zbytek prodám :D Na 6 jamce 480m jsem hrál železa 4 tu jen jen z týčka+6+7 a byl jsem na greenu :up:Hra jedním míčkem po fervejích je tak krásná :up:

1720961903607.webp

Přílohy

• IMG_20240714_070854.webp
    IMG_20240714_070854.webp
    168,8 KB · Zobrazení: 52
  • IMG_20240714_070902.webp
    IMG_20240714_070902.webp
    150 KB · Zobrazení: 48
  • IMG_20240714_072223.webp
    IMG_20240714_072223.webp
    129,5 KB · Zobrazení: 46
  • IMG_20240714_073854.webp
    IMG_20240714_073854.webp
    167 KB · Zobrazení: 41
  • IMG_20240714_074611.webp
    IMG_20240714_074611.webp
    178,2 KB · Zobrazení: 46
  • IMG_20240714_085628.webp
    IMG_20240714_085628.webp
    170,9 KB · Zobrazení: 44
Tak jsem si byl po dlouhé době zahrát Konopiště i s manželkou. Neuvěříte, co se nám stalo.
Na hřišti d’Este jsme puttovali na jamce č. 3, když se doslova „zjevil“ místní člen p. Šubík buggy s dalším spoluhráčem, cca 20m od greenu č.3, u svého míče, který jsme dost dobře slyšeli dopadnout! Později jsme zjistili, že byl na hřišti bez rezervovaného teetime, na „ukradené“ buggy a v úboru nedůstojného golfové hry (tričko s dírou a trenýrky). Když jsme odcházeli z geenu č. 3 rozhodl se hrát s pokřikem „fore“. Já následně odpálil svůj míč na jamce č.4. Ovšem, když chtěla odpálit manželka, přiřítila se buggy p. Šubíka přímo na odpaliště jamky. Šel jsme tedy k němu a zeptal se ho, jestli někam spěchá a proč není se svojí buggy na cestičce? Pan Šubík se ale zasmál, že „…je mistr klubu a že opravdu spěchá, protože je po úrazu musí k doktorovi!“. 😁

Původně jsem měl v úmyslu jeho flight pustit před nás, ale tato reakce mě přiměla ke kontaktování golfové recepce s žádostí o příjezd marshala, který prověří způsobilost tohoto flightu na další hru. V průběhu čekání na marshala ale p. Šubík situaci dále hrotil s výpady na moji osobu, „…že jsem nějaký udavač z STB“, a další hrubé posměšky na moji osobu. Marshal přijel až cca za 10min a mezitím p. Šubík odjel na jamku č. 5. Já celý incident popsal marshalovi a požádal ho, aby tohoto hráče vykázal ze hřiště. Ten začal celou věc okamžitě řešit. Samozřejmě jsem vše nahlásil i na vedení klubu a doporučuji si dát na pana Jana Šubíka ČGF:04400280 velký pozor i na jiných hřištích. Je velmi agresivní, nedodržuje základní pravidla bezpečnosti na hřišti a je dalším hráčům nebezpečný. Navíc se statusem bývalého mistra klubu (2014) přímo poškozuje resort i ČGF a také ducha tohoto sportu. Myslím, že takový hráč mezi námi nemá co dělat ani jako člen komunity ČGF. No, moc jsme si hru tedy neužili😒.

Jinak na Karlšejně jsem v červnu udělal v turnaji svůj letošní rekord 81🏌🏻‍♂️😊

Pan Šubík měl štěstí, že narazil na kultivovaného golfistu, a ne na nějakého nerváka, který by mu promasíroval záda nějakou holí 😉
Díky, bylo docela těžké se udržet. Za 10 let hraní jsem nikoho podobného panu Šubíkovi nepotkal...strašná zkušenost!🙏

Dnes jsem syna vezl na 9h na kolektivní odjezd na regionální tour mládeže, tak jsem si dal na 9.20 tee time a „střihl” si rychlou 18 (a dokonce v časovém rekordu 🤭) se standardním tréninkovým výsledkem. Škoda na posledních dvou jamkách těsně nedohraných patů do birdie 🙈.

IMG_0055.webp

Dnes Slapy, ve dvou.
Brzké ranní vstávání ve spojení se včerejší konzumací piva (po velmi dlouhé době) zapříčinilo mé myšlenky, že nikam nepojedu. Ale dal jsem to 🎉
Na drivingu to bylo celkem v pohodě, tak jsem věřil.
Začátek hřiště byl u mě klasický, jedna rána super, druhá na nic. Pak jsem své neoblíbené jamky 4 a 5 prošel za +1, což je dost pozitivní.
Sedmička na nic, ale pak na osmičce par, potvrzený krásným birdíkem na devítce. Dvanáctku jsem škrtnul, do té doby jsem šel s jedním míčkem, tam jsem nechal hned dva 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤣🤣🤣 Al pak mi to fakt šlo, kromě sedmnáctky, a konec byl úžasný. Na 18ce birdie 🎉🎉🎉
Dvě birdie v jedné hře jsem měl pouze jednou na Líšnici, tady se to povedlo podruhé a hned to bylo veselé. Mrzí mě, že počet ran nemám, nebylo by to na psychiku vůbec špatné (83 bez jedné jamky).
Bohužel mi na hřišti vadily dvě věci. První, flighty okolo na sebe pořvávají, asi to bylo vedrem. A druhá, šli jsme za 4flightem, sem tam jsme čekali, ale také hledali a ta nějak to plynulo. Za námi také dvojflight, přišlo nám, že pochopili, že fakt nemůžeme nikam spěchat. Na desítce nám to poslali do zad, to bylo ještě v poho. Ana dvanáctce hledáme míček v břízkách, pán kouká, musel nás vidět, i bag, a najednou bum bác a míček padá na fairway. Tak jsem se vracel hrát provizi, říkám jim, "to fakt musíte pálit nám do zad", odpovědí bylo "my mysleli, že už tam nejste". No naštěstí byla i omluva, pak už to bylo v poho. Asi proto jsem tu 12ku vypustil, trochu mě to naštvalo.
Hřiště v poho, po deštích lokálně (ale fakt málo) lehoulince podmáčené, greeny v poho.

Stručný report ze zbytku dovolené v Čeladné.
Čeladná OC 93, NC 86, Hukvaldy 11 jamek 49.
Nicméně hlavní důvod mého příspěvku je, že se chci "pochlubit" dnešním výkonem na 3. lize na Dýšině.
Z dovolené jsem přijel řádně zmordován, ale na to se nechci vymlouvat. Začínal jsem na desítce a po prvním drajvu věděl že je zle. Tělo úplně stažené stresem. Až asi na tři rány jsem nebyl schopen za celou první devítku normálně švihnout. Výsledek 59 nejhorší za posledních asi sedm let 🤮🤢. Druhá devítka trochu lepší, ale celkových 103 znamená jednoznačně nejhorší letošní výsledek 😔. 11 trestných, 11 ztracených míčků.
Zjišťuju, že čím déle to hraji tím více mě turnaje prudí. Speciálně ta liga - můžu si stokrát říkat, že o nic nejde (z pralesa se nesestupuje), ale stejně s tím neumím pracovat 🥺.
Screenshot_20240714-220135.webp

Jak se vyřadit z turnaje na jedné jamce. Drive nic moc ale fw vlevo, cca 190m za vodu, vítr v zádech, říkám si, to bude ok, buď to přepálím nebo jdu hrát 4. ránu z dropzóny.
S čím jsem ale vůbec nepočítal byl slice vlevo do potoka, takže drop ve svahu, pořád cca. 40m přes vodu, a pod stromy, bohužel opět voda, další drop, bunker, grýn a jako třešnička na dortu - trojpat. Lay up není sprosté slovo!

1721023259299.webp

Sobota a neděle jsme s @kristyna si zahráli jen tak Hořehledy. Bylo krásně, resp. vedro. Ale díky deštíkům hřiště především v sobotu prima, v neděli přeci jen už trochu oproti sobotě sušší, nic dramatického ale odskokama to bylo znát - asi tím větrem (fénem) a teplotami. V sobotu jsem zahrál i přes toho jednoho tripla hezky, 88, prostě pod 90, to je tak nějak, jak bych chtěl. Takže v neděli jsem si to samozřejmě vyžral - a byl jsem rád, že jsme se udržel pod 100. :-D

Btw. koukal jsem se v týdnu na nějaký přenos z golfu, kde moderátor říkal, jak je důležitá pohoda a klidná hlava a že nejvíce se to projeví na odpališti. Já tedy mám největší problém na grýnu. Myslím, že na odpališti na mojí úrovni se prostě vždycky dá sáhnout po jiné holi, nějakém klidném želízku a plus minus to nějak dopadne a hrát slušně se dá. Ale na tom grýnu, jakmile to nejde a blbé myšlenky a pochybnosti... ničím jiným to neodpatuju. Dokonce jsem si musel půjčit na tu druhou nedělní hru (96 ran, fuj) Kristýnin putter - změna, bylo to chvilkami lepší. Tak možná budu tahat puttery dva a střídat je. Horší to nebude. :)

Hore.webp

Upraveno:
Tak v neděli poprvé v mé golfové kariéře pojedu na golf a zpět.... turnaj na Kotlině... VLAKEM.. s bagem na záda :D :D Už se na to docela těším. Během turnaje poteče prosseco proudem ;), tak mohu chlastat bez obav, že mi seberou papíry :D:D

Tak v neděli poprvé v mé golfové kariéře pojedu na golf a zpět.... turnaj na Kotlině... VLAKEM.. s bagem na záda :D :D Už se na to docela těším. Během turnaje poteče prosseco proudem ;), tak mohu chlastat bez obav, že mi seberou papíry :D:D
Nejbližší zastávka vlaku: Litoměřice - město 2,5 km.....hmm:up:.......Pak poreferuj:)

Nejbližší zastávka vlaku: Litoměřice - město 2,5 km.....hmm:up:.......Pak poreferuj:)
Neboj se, z Lovosic pojedu autem do Terezína a zpět. Vlakem Ústí-Lovosice a zpět :D

To se uvidíme. Jdu s bývalou.... Pije asi ona 🤔

Neboj se, z Lovosic pojedu autem do Terezína a zpět. Vlakem Ústí-Lovosice a zpět :D
Já myslel, že máš el. vozík 🤭😂

17.7.2024 • Hostivař: 84 ran, 35 patů (by mGolf)
IMG_7764.webp

Slušně, poměrně vyrovnaně, jsem si dnes zahrál. Hřiště v podvečer poloprázdné, hrací plochy v podstatě bez chybičky. Po delší době jsem pak na zadní šestici jamek byl úplně sám. Hezké. I když předních 12 jamek mám raději. Vyloženě jsem nic nekazil, ale na druhou stranu, žádné birdie moc dneska taky z ničeho nekoukalo. Tak příště. Má neco do sebe si před hrou půl hodiny sednout do baru, dát si pivo. A koukat kolem a ne do mobilu na pracovní emaily. Je ta hra pak mnohem lepší. :)

IMG_7763.webp IMG_7762.webp IMG_7761.webp

Upraveno:
VELKÝ dík za spolupráci a podporu 19.jamky patří těmto Jamkařům a
Ders - software jednoduše DG TIP - reklamní předměty Hezká Hra Golf59 - Custom fitting & building Golf Resort Hořehledy GolfGear - víc než golfový eshop Česká Golfová Asociace Maršálů Obchůdek Vendula - originální barevné veselé obrázky od Venduly Hegerové Samolepky nejen na auto!
Back
Nahoru Bottom